Ambitionerne var ‘tårnhøje’, men nu har TV2 trukket sig ud af et stort anlagt jule-projekt.

TV2 ville give DR baghjul og sætte sig benhårdt på julekalender-magten. Men nu er den største jule-ambition i årevis droppet. Det kan BT i dag fortælle.

For mindre end et år siden smed TV2 en bombe i den danske tv-verden, da fiktionschef Katrine Vogelsang i BT offentliggjorde, at tv-stationen havde indledt et større arbejde, der skulle resultere i tre sæsoner af juleeventyr-serien ’Nisseakademiet’, som efter planen skulle vises i 2017, 2019 og 2021.

Læs også:

»Vi vil gerne skabe et nyt univers, og hvor vores julekalendere i de senere år har været forankret i den rigtige verden, går vi nu ind i en ren eventyrverden. Her har vi skelet til Pyrus, der, udover at være en helt fantastisk juleklassiker, har været et univers, man kan vende tilbage til flere år i træk, og som er referenceramme for flere generationer af børn. Det giver en sammenhængskraft og et fællesskab,« sagde Katrine Vogelsang til BT i december 2014.

Ambitionsniveauet var ‘tårnhøjt’ for ’Nisseakademiet’. Men nu, mindre end et år efter den offensive udmelding, er projektet droppet.

Det bekræfter fiktionschef Katrine Vogelsang over for BT.

Læs også:

For nu viser det sig, at TV2 ‘har valgt ikke at fortsætte med videreudviklingen’ af det stort anlagte projekt, der skulle tage børn og barnlige sjæle med storm - og sikre TV2 førertrøjen i den direkte julekalender-konkurrence mod DR i mange år frem.

Tilbage i december lod TV2 forstå, at handlingen i ‘Nisseakademiet’ ville udspille sig på en nisseskole og være i familie med eventyrserier som 'Harry Potter' og 'Ringenes Herre'.

Skulle samle familien

»Men ellers vil vi bygge et helt specielt univers, for vores ambitioner er tårnhøje. Julekalenderne skal samle familierne om en eventyrlig fortælling og samtidig holde fast i TV2s juletradition om garanteret hygge for hele familien,« sagde Katrine Vogelsang.

I dag har det vist sig, at det ikke var familievenligt nok, lyder forklaringen fra TV2-chefen:

»Vi er blevet enige om at stoppe i al fordragelighed, fordi vi ikke var enige om, hvilken vej det skulle gå rent historiemæssigt. Ambitionen begyndte med Harry Potter, men gik over i Ringenes Herre. Det er et godt projekt, som jeg håber for Zentropa, at de løfter internationalt, men det er ikke et godt TV2-julekalenderprojekt. Jeg har stor respekt for det familiepublikum, der skal opleve julekalenderen som et hyggeligt samlingspunkt for familien, og det er svært at lave,« siger Katrine Vogelsang.

I øjeblikket er Cosmo Film i gang med at klippe årets julekalender ‘Juleønsket’, der har et engleunivers. Og Katrine Vogelsang ser i øjeblikket - blandt flere muligheder - på, om der er en god idé til en efterfølger til ‘Juleønsket’, sådan som TV2 har haft succes med at gøre det tidligere.

»Vi er i god tid, så vi kigger grundigt på kommende julekalender-projekter, og vi har stadig en ambition om at lave flere føljetoner af julekalenderne«, siger fiktionschefen.