Mille Dinesen og »Rita« får nu sit eget liv i Frankrig, Beligien og Holland, der har købt rettighederne til at lave deres egen version af TV2´s danske dramaserie.

Interessen for »Rita« har aldrig været større. Hverken i dansk tv eller i udlandet, hvor de internationalt tv-kanaler har øjnet nye muligheder for financiering efter at streamingtjenesten Nexflix har skudt penge ind i tredje sæson af den danske tv-serie, der kører på skærmen i øjeblikket.

Og TV2´s dramachef, Katrine Vogelsang håber, at samarbejdet med Netflix vil fortsætte omkring en ny og fjerde sæson af »Rita«

»Det er helt tydeligt, at det har givet en hel ny verdens bevågenhed, at Nexflix er co-finansør. Man kan jo spørge sig selv, hvordan en drama-serie om en dansk folkeskolelærer kan vække så stor interessere i andre lande, hvor man knapt aner, hvad det er. Men serien har fået et internationalt kvalitetsstempel ved samarbejdet med Netflix. Det er virkelig en cadeux til forfatteren Christian Torpe og Mille Dinesen, for det er hende de falder for, siger TV2´s dramachef Katrine Vogelsang, der netop er netop vendt tilbage fra den internationale tv-festival i Cannes.

I øjeblikket ligger en amerikansk version med skuespilleren Anna Gunn fra Breaking Bad i hovedrollen og venter på, at en amerikansk tv-station vil sætte tv-serien i produktion.

»Vi elsker »Rita«, og hvis vi kan finde pengene, vil vi gerne se mere til Rita, der i øjeblikket kører forrygende og er den serie, der er gået bedst, også på vores egen streamingkanal TV2Play, forklarer Katrine Vogelsang fra TV2-drama.

»Der er grænser for, hvad vi kan lave for danske penge, og jeg ser det som et samarbejde på længere sigt. Der kommer flere og flere stramingtjenester, der gerne vil have eksklusivt indhold, og det betyder mere god fiktion til danskerne, når de internationale spillere viser sig på banen og skyder penge i produktionen. »