Malou Stella, Natacha Nikita, Camilla Framnes og alle de andre unge mødre fra før og nu ruller stadig. Kanal 4s hitserie, ‘De unge mødre’ runder en milepæl, når afsnit 400 ruller over skærmen i sæson 16, der er skudt i gang. ‘De unge mødre’ kører således på Kanal 4 for ottende år i træk, hvilket ifølge tvtid.dk gør det til den længst kørende reportageserie i Danmark nogensinde.

Producent Kaare Sand, som er idemanden bag serien, er overvældet over så mange års succes:

- Jeg måtte lige knibe mig selv i armen, da jeg så, at vores premiereprogram i den nye sæson faktisk er program nummer 389 i alt. Egentlig var ‘De unge mødre’ tænkt som en kortere serie på seks afsnit. Men serien har vist sig at have meget mere på hjertet, end jeg i starten var klar over, siger Kaare Sand ifølge SBS TVs ugentlige nyhedsbrev.

Hitmageren mener, at der i reportageserien fortælles væsentlige historier om de unge kvinder og deres børn. Flere gange har serien været helt tæt på de medvirkende i krisesituationer.

- Selv om vi nu er på vej mod program 400, kan og vil vi stadig fortælle væsentlige og samfundsrelevante historier, som kommer rigtig mange seere ved, siger Kaare Sand, hvis succes-serie også er blevet speciale-stof.

I 2009 fik Marie Meisingset og Nanna Kristine Pedersen karakteren 12 for deres RUC-speciale om ‘De unge mødre’. De to speciale-studerende ville undersøge, hvorfor veluddannede storbykvinder ser reportageserien.

Ifølge videnskab.dk afslører specialet, at de veluddannede kvinder får mulighed for at studere individer, som de dårligt vidste eksisterede og aldrig kommer i kontakt med til hverdag. Det udløser både grin, forargelse og jalousi hos veluddannede kvinder.

- På den ene side fascinerer synet. På den anden side får det sarkasmen frem i de veluddannede, som selv lægger stor vægt på karriere, selvstændighed og bevidsthed om verden, skrev videnskab.dk.

Afsnit 400 af ‘De unge mødre’ bliver sendt på Kanal 4 den 16. april.