Ghita Nørby og Viggo Mortensen er dansk films nye 'power couple'.

Lørdag aften overrakte Ghita Viggo en 'Æresbodil' til Bodil-prisuddelingen i Bremen Teatret i København. Tirsdag var det Mortensens tur til at overraske den 80-årige diva, der var gæst i 'Talkshowet Meyerheim'.

De to stjerner er blevet nære venner efter at have spillet sammen i filmen 'Jauja', som blev indspillet i Sydamerika, efter Mortensen havde sikret sig, at Ghita Nørby kom på rollelisten.

Og hvordan havde det mon set ud, hvis de to havde været tættere på hinanden i alder?

»Jeg synes, hun er smuk, det har ikke noget med alder at gøre,« lyder det høflige svar fra udenlandsdanskeren, der glæder sig til at se mere til sin nye veninde i maj, hvor de to har planlagt en rundtur i Danmark til forskellige mindre biografer for at promovere deres fælles film.

Viggo Mortensen har været i Danmark omkring en uge, men selvom skuespilleren er født til dansk/amerikanske forældre, kan det danske sprog godt være en udfordring for Mortensen, der har tilbragt det meste af sit liv i USA og Argentina.

»Jeg var faktisk nervøs, den første dag, jeg kom. Det var den dag, jeg skulle til Bodilfesten. Jeg bor i Spanien og USA, så jeg taler kun dansk med min far engang i mellem. Men det er kun, når andre ikke skal forstå, hvad vi siger,« fortæller skuespilleren.

Det gik dog helt fint med at tale dansk i talkshowet, hvor Mortensen mødte op med både champagne og en kæmpe pose slik til Ghita, der var helt uforberedt på at se sin nye ven igen.

For tiden Viggo Mortensen reklame for både ’Jauja’ og den franske film ’Loin des hommes’, men forsøger ellers at prøve kræfter med andre ting end film.

»For en uge siden lavede jeg en digtoplæsning, og til maj skal jeg lave noget i samme stil i Barcelona. Jeg prøver at lave andre ting nu. Jeg har ikke en ny film på vej – kun dem, der er færdige. Jeg vil skrive lidt og holde oplæsninger, som jeg gjorde for mange år siden. Jeg kan godt lide den direkte kontakt med folk.«

'Talkshowet Meyerheim' med Ghita Nørby som gæst kan ses onsdag klokken 20.55 på TV 2 Charlie.