Den tålmodige og forsigtige 'frøken Friis' i serien Matador skilte sig ud ved at være ugift i mange af seriens afsnit. Mens skuespilleren bag, Helle Virkner, derimod var mere fremme i skoene, når det kom til det mandlige køn.

Helle Virkners store passion for kærligheden gjorde, at hun blev gift tre gange. I sin bog 'Hils fra mig og kongen' står der, at hun ofte blev jagtet af fyrene, selv da hun var helt ung, det skriver Se og Hør.

Det første ægteskab var med William Rosenberg, som hun mødte på et teater. Få uger efter hun blev 18 år, gik parret op af alteret. Ægteskabet blev dog ikke langvarigt, de gik fra hinanden to og et halvt år efter. William Rosenberg fortalte flere år efter til BT, at han måske var årsagen til, at parret hurtigt tog vielsesringene af.

»Det var mig, der ødelagde vores ægteskab. Jeg var slet ikke nærværende og opmærksom nok, og jeg var meget optaget af at køre på motorcykel og kom hjem med opblæst hår. Måske passede vi helt ærligt slet ikke sammen«, sagde den dengang 89-årige William Rosenberg.

William Walt Rosenberg i 2009.
William Walt Rosenberg i 2009. Foto: Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Dog skrev Helle Virkner i sin bog, at hun havde en flirt kørende med en videnskabsmand, som selv var gift og havde to børn.

'Han ventede på Kgs. Nytorv og kørte mig tilbage til optagelserne på Nørre Allé. Da jeg om aftenen var færdig med dagens filmarbejde, stod han der igen,' skrev hun om videnskabsmanden, der ofte kørte hende frem og tilbage fra arbejde.

I bogen fortalte hun, at der ikke skete noget mellem de to. Men hun ventede ikke længe med at slikke sårene efter skilsmissen med William Rosenberg. Samme år fandt den charmerende skuespiller sig en ny flamme. Denne gang var det Ebbe Rode, der var skuespiller ved Det kongelige Teater og spillede med i en række film.

Det danske skuespillerpar Helle Virkner og Ebbe Rode, arkivfoto.
Det danske skuespillerpar Helle Virkner og Ebbe Rode, arkivfoto. Foto: A E Andersen
Vis mere

Parret holdt sammen i ni år, men en italiensk mand kom i vejen, da Helle Virkner ifølge bogen ikke havde problemer med en flamme på sidelinjen. Dog var Ebbe Rode ikke af samme overbevisning, derfor blev de skilt.

Selvom rollen Elisabeth Friis også var en kvinde af passion, så holdt hun sig mere i skindet end Helle Virkner selv.

Jens Otto Krag er i sommerhuset sammen med Helle Virkner og datteren 'Søsser', arkivfoto.
Jens Otto Krag er i sommerhuset sammen med Helle Virkner og datteren 'Søsser', arkivfoto. Foto: Børge Walther
Vis mere

Den sidste mand, som Helle Virkner skulle gifte sig med, var den danske statsminister Jens Otto Krag. Sammen fik de to børn Jens Christian Krag og Astrid Helene Krag, der blev kaldt for 'Søsser'.

Bo Lidegaards biografi om politikeren Jens Otto Krag afslørede, at han var besat af damer, også efter han blev gift med Helle Virkner. Han havde derfor flere elskerinder. De to blev sammen indtil 1973, som var fem år inden Jens Otto Krag gik bort.