Foto: TV2

Den amerikanske komedieserie ’Venner’ er en af verdens mest populære tv-serier.

Siden den i 1994 fik premiere i USA, har den gået sin sejrs gang verden over.

Ikke mindst herhjemme, hvor både TV2 og TV2 Zulu dagligt sender to afsnit.

Og nu får serien så et helt nyt ansigtsløft. Fra på mandag kan Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe og Joey for første gang opleves i HD-kvalitet på kanalen TV 2 HD.

Det betyder, at kvaliteten forbedres og skærmbilledet vil være mindre grynet – både på TV 2s SD-kanal, på TV 2 Zulu og på TV 2s HD-kanal. Kvaliteten bliver dog bedst på TV 2 HD.

Det er ikke alle tv-produktioner, der kan dateres helt tilbage til 1994, der kan forbedres og vises i HD-kvalitet. Men da ’Venner’ i sin tid blev produceret, blev den optaget på 35 mm film, og når de gamle filmruller tages ned fra hylden og bruges til jomfruelige, nye tv-kopier, svarer kvaliteten til HD.

- Vi efterspurgte flere gange hos distributøren, om det kunne lade sig gøre at få ’Venner’ i HD, og i første omgang fik vi årgang 1 i HD. Siden har distributøren fortsat produktionen af HD-udgaver af resten af serien, og nu får vi alle ’Venner’-sæsonerne løbende i HD, siger logistikchef Jørgen Badstue, TV 2.

Samtidig får TV 2 og TV 2 Zulu fremover mulighed for at vise ’Venner’ i det helt rigtige tv-format, nemlig det såkaldte 16:9.

De tidligere sendte afsnit blev sendt i formatet 4:3, og dermed var der forvrængning af billederne i ’Venner’, hvis man så serien på en fladskærm i skærmens fulde størrelse. Alternativt kunne man vælge at se ’Venner’ i 4:3-format – med sorte kanter omkring tv-billederne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.