Læser du med på mobilen, så klik her for at se videoklippet

Michael Lüneborg og kæresten Rikke Nielsen fra Luksusfælden fik noget af et chok, da programmets ene ekspert Jan Swyrtz fortalte, at de havde sparet dem for 530.000 kroner ved at lave aftaler med parrets mange kreditorer.

Programmet blev vist tirsdag aften på TV3. Michael havde en vane med at bruge tusindvis af kroner hver måned på ingenting. 7.800 kroner om måneden regnede Luksusfældens to eksperter sig frem til, at Michael brugte i kontanter alene.

BT har talt med Michael Lüneborg om, hvordan det går med pengesagerne i dag, og han er godt tilfreds med de aftaler Luksusfældens eksperter hentede hjem til ham og kæresten Rikke.

- Det er helt vildt godt. Det er jo exceptionelt. I mit univers er det ikke noget, man selv kan. Så det har givet mig en ny chance for at kunne noget. Det har været en kæmpehjælp, for jeg er ikke så god til tal i det hele taget. Så det har været en kæmpe hjælp, at de har ringet rundt og lavet en masse gode aftaler, siger han.

Holder I så aftalerne?

- Det kører bare. Vi holder vores del af aftalen, hvis man kan sige det på den måde. Så der har ikke været nogen slinger i valsen.

Har du savnet de 7.800 om måneden, der nu blandt andet går til at betale gæld af?

- Jeg har ikke savnet dem. Som man kan se i programmet, har jeg jo været lidt ligeglad med mine penge. Så det er ikke noget problem. Selvfølgelig var det et problem for mig i starten, at jeg ikke kunne rende rundt med alle de penge i pungen. Men det er også bare en gammel vane, at man skal have penge i sin pengepung, siger Michael.

Er du blevet klogere på, hvad de mange kontanter blev brugt til, siden programmet blev optaget?

- Nej. Ikke meget, siger Michael.

Michael mener dog, at det ser værre ud, når udgifter og indtægter over et helt år er regnet sammen på månedsbasis, som Luksusfældens eksperter gør i programmet.

- Det er ikke noget jeg brokker mig over, men når du regner det ud over et helt år, og fordeler det ud på hver måned, så synes jeg ikke, det giver et helt rigtig billede af, hvor mange kontanter du har. Det var slemt, det vil jeg gerne indrømme, siger Michael.

Han fortæller, at kontanthævningerne ind imellem blev brugt på større udgifter.

- Så har man lavet noget bil eller været på nogle ture sammen, hvor man så har brugt noget ekstra, siger han.

- Nu skal jeg også passe på, hvad jeg siger. Jeg kan ikke sige, at de ikke ligger det rigtigt ud, for det er jo penge, jeg har hævet. Men når man regner det ud på månedsbasis, så er det jo ikke penge, jeg har haft i hånden, argumenterer Michael.

Men det er jo penge, du har hævet?

- Ja. Det er vi enige om, svarer han.

Uden helt at forstå logikken bliver Michael og BT dog enige om, at han ikke har været god til at bruge sit dankort.

- Jeg har aldrig været god til at bruge mit kort. Jeg har altid brugt kontanter. Så kan det hurtigt komme til at se skidt ud. Men jeg har været sløset med mine penge. Det kan jeg ikke komme udenom, griner han.

Michael Lüneborg er meget tilfreds med at have været med i programmet.

- Jeg har fået meget ud af at være med. Jeg ved ikke, hvordan folk, der ser det i fjernsynet, reagerer. Men det har været en stor hjælp for mig. Så må Hr. og Fru Danmark tage det, som de vil. Nu har jeg ro til at kigge fremad og ikke koncentrere mig om fortiden, slutter han.

Læser du med på mobilen, så klik her for at se videoklippet