Allerede inden danskerne har set så meget som en meter af TV2´s nye krimiserie 'Den, som dræber' er serien solgt til Skandinavien, Holland, Belgien og Italien.

- Jeg synes, tv-serien har fået det udtryk, som jeg havde forestillet mig, siger krimiforfatteren Elsebeth Egholm, der har lavet forelægget til den ny krimiserie, de har premiere på næste søndag

TV2´s nye krimiserie ' Den, som dræber' er ikke bare tv-stationens dyreste med et budget på 85 millioner kroner. Den tegner også til at blive et internationalt hit, inden de danske seere overhovedet har set så meget som en meter.

'Den, som dræber' får premiere på næste søndag og er lavet af Miso Film, der har solgt krimiserien til Norge og Sverige på forhånd.

Producenterne Jonas Allen og Peter Bose har tidligere produceret en række af de svenske kriminalfilm 'Beck' og 'Wallander' , og successen har banet vejen for salget af den nye danske krimiserie til Holland, Belgien og Italien.

- 'Den som dræber' er en af de største krimisatsninger i Danmark, og vi håber, de danske seere også vil tage godt imod serien. Ambitionen har været ar skabe en ny moderne tv-krimi til danskerne med focus op gerningsmandens psyke og motiver, siger Joans Allen fra Miso Film.

Arbejdet med 'Den, som dræber' startede for fire år siden, og har Birger Larsen som konceptuerende instruktør. På rollelisten er Lars Mikkelsen, Laura Bak, Jakob Cedergren, Lærke Winther Andersen,  Frederik Meldal Nørgaard og Iben Dorner, mens Ulrich Thomsen, Nikolaj Steen, Stine Stengade, David Dencik og Sara Boberg er blandt de kendte skuespillernavne på gæstelisten.

Det er den internationalt kendte, danske krimiforfatter Elsebeth Egholm, der har lavet forlægget til krimiserien sammen med manuskriptforfatteren Stefan Jaworski, og hun er rigtig godt tilfreds med resultatet:

- Jeg synes, den er blevet utrolig flot og præcis sådan som jeg forestillede mig- siger Elsebeth Egholm, der er bogaktuel med 7. april med krimien 'Tre hundes nat', hvor det pludselig er hendes hovedperson Dictes søn, der bliver involveret i en sag.