Lyt til artiklen

TV2-krimien ’Den, som dræber’ har fået forrygende succes udenfor landets grænse, men det ændrer ikke TV2´s beslutning om at stoppe serien efter første sæson. -Vi er i gang med at undersøge nye danske krimiserier, siger TV2´s programchef Keld Reiniche

Mere end 3,33 millioner tyske seere med, da TV2´s meget omdiskuterede krimiserie forleden havde premiere, og hos seerne i Norge og Sverige ser vicekriminalkommissær Katrine Ries Jensen og Thomas Schaeffers intense jagt på seriemordere også ud til at blive et hit.

Men det ændrer ikke ved TV2´s beslutning om at stoppe efter første sæson af krimien, der er blevet til efter ide af kriminalforfatteren Elsebeth Egholm.

- Det er dejligt, at ’Den som dræber’ har fået så stor succes i udlandet. Det kan kun glæde os, men det ændrer ikke ved vores beslutning, siger programchef Keld Reinicke og tilføjer:

-Vi har ingen aktuelle planer om at fortsætte serien, der aldrig leverede det seertal, den skulle i Danmark.

For rå for børn

’Den, som dræber’ har været dansk tv´s rå og grimme ælling og fik en hård medfart, da den blev vist på TV2 i foråret.

TV-krimien fik ellers en drømmestart med 1,477.000 seere, men så begyndte seertallet at falde i takt med, at anmeldere og seerne skældte ud over,at krimien var altfor voldelig til at blive vist kl 20.

Radio-tv-nævnet tog sagen op og erklærede i juni, at ’Den som dræber’ ikke kunne sendes så tidligt på aftenen i den nuværende form, af hensyn til mindreårige seere. Tilsvarende klager er der ikke indløbet fra udlandet.

-Det skyldes jo nok, at serien vises efter kl 21.00 på de udenlandske tv-stationer, siger producent Peter Bose fra Miso Film, der har produceret ’Den, som dræber’.

For instruktøren af ’Den som dræber’, Birger Larsen er det et plaster på såret, at krimien går så godt i udlandet.

- Både mine skuespillere, mit øvrige crew og jeg selv har selvfølgelig været påvirket af den medfart serien fik i de danske medier-.

Nu venter der et gensyn med ’Den som dræber’, når instruktør Birger Larsen foreløbigt afslutter serien med spillefilmen ’Fortidens skygge’. Filmen får premiere i marts 2012.

Imens har TV2 en række andre krimiserier til overvejelser. Blandt andet 'Dicte' med Iben Hjejle i hovedrollen, der foreløbig er lavet som et pilotafsnit. 'Dicte' er også efter ide af  Elsebeth Egholm, baseret på hendes romaner