Knapt har tv-værten og familiefaderen Jacob Riisings børnebog »Karamaboy, kometen og den onde numseklø'e« ramt boghandlerme, før der er kommet henvendelser om at lave bogen til film og teater.

»Det er lidt vildt« siger Jacob Riising, der debuterer som børnebogsforfatter og kan glæde sig over gode anmeldelser. Han ser dog helst, at bogen får sit eget liv i børneværelserne først.

Selv kan han ikke ligefrem prale af at være en bogorm. I skolen læste han kun de bøger, han fik besked på at lærerne.

»Jeg er præcis som de drenge, jeg har skrevet bogen til. Jeg har svært ved at holde interessen. Je kom enormt meget udenfor døren i dansktimerne. Ikke, fordi jeg var streng, men fordi jeg havde enormt svært ved at koncentrere mig. Min dansklærer sagde på et tidspunkt, at jeg aldrig ville kunne komme til at skrive med den håndskrift, så det er måske lidt af en hævn, siger Jacob Riising, der også blankt indrømmer, at han stadig ikke ved, hvordan en andengrads ligning ser ud.

»Det handler meget om at kommunikere. Da jeg sprugte min lærer, hvad jeg kunne bruge det til, svarede han: »Det kan du bruge, hvis du skal lave en viadukt! Det er da den mest hjernedøde måde at motivere nogen til noget som helst«.

Mere quiz og »Versus«

Selv får han hænderne fulde i sommer med at lave nye underholdningsprogrammer, og har derfor valgt at  springe DR´s sommerturne med Bamse og Hr. Skæg i »Sommer Sumarum« over.

DR har bestilt en ny omgang af det populære fredagsunderholdningprogram »Versus« til efteråret, hvor det har vist sig at kunne tage kampen om seerne op med TV2´s »Vild med dans«.

Ideen er hentet i England, men konkurrencerne  om f. eks.: hvem, der først kan tilbagelægge 15 meter: en klatrer på en klatrevæg eller en ældre dame med rollator, udklækkes af Jacob Riising og produktionsselskabet Mastiff.

Derudover venter en ny omgang »Hvem var det nu, vi var«. »Men vi er ved at løbe tør for år«, fortæller Jacob Riising, der har oplevet, at de kendte quiz-gæster nærmest har været oppe at slås om de specielle præmier i gavekurven.

»Man ved aldrig rigtig, hvordan det udvikler sig i studiet. Det kommer helt an på, om gæsterne har en god dag. Det er ligesom med nytårsaften. Det er sjældent, at det er den bedste fest!«.