Michelle Bellaiche, TV-vært på TV2.
Michelle Bellaiche, TV-vært på TV2. Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Seerne af 'Go´morgen, Danmark ' og 'Go´ Aften, Danmark' har tilsammen givet over 7 millioner kroner til landsindsamlingen 'Afrika Nu', blandt andet ved at få de tidligere tv-værter, Line Baun Danielsen og Ole Stephensen til at læse avisnyheder op i studiet.

Ugen igennem har tv-værten Michelle Bellaiche og hendes medværter på 'Go´morgen, Danmark' og 'Go´aften, Danmark' samlet ind til de hungersramte på Østafrikas Horn.

Da regnskabet blev gjort op ved 14-tiden var der i alt samlet over 7 millioner kroner ind, ved blandt andet at få lokket de to tidligere 'Go´morgen'-værter til at lave den traditionelle avisoplæsning eller byde på Thomas Helmigs lyserøde koncerttøj.

- Vi ved ikke, hvad vi skal gøre af resten af de mange gaver, vi har fået doneret fra alle sider, så de bliver nu bortloddet i aften som en præmie til en samlet værdi af over 130.000 kr. i DR og TV2´s store tv-show i aften, fortæller Michelle Bellaiche, der har en drøm om at kunne overrække en check på 10 milli. kr. til akut nødhjælp for de hungersramte på Afrikas Horn.

Nej til strip


- Det er vildt, hvad vi har nået på fem dage, men vi har også været meget kreative og f. eks. ringet til rige danskere op for bidrag. Der kom også en ide fra egne rækker, om at vi også skulle tilbyde at smide tøjet, men det var for meget, siger Michelle Bellaiche og griner.

Huske-billedet fra Haiti

Hun har tidligere været med til samle fem millioner kroner ind til ofrene for jordskælvet i Haiti i 'Go aften, Danmark', og tog senere på en reportagetur for at vise seerne, hvad deres penge var blevet brugt til.

- Vi havde frygtet, der var en vis metaltræthed, fordi det atter en gang handler om Afrika, men det har vi ikke mærket noget til. Jeg kan godt forstå, at hvis man kan spørge sig selv, om det nytter, men når man står derude og ser, hvad der kan gøres for de penge, så giver det i den grad mening.

Folkekirkens Nødhjælp i Etiopien


- Jeg har et billede fra turen hængende i min gang, hvor jeg står sammenstyrtede hus i Haiti, og når jeg går forbi det, minder det mig hver dag om, at der stadig er brug for hjælp, og hvor godt jeg har det. Nu er det et andet projekt, hvor folk dør som fluer, og her går pengene både til akut hjælp, men også mere langsigtede projekter. Og jeg tager gerne en tur til, selv om det er lidt mere kompliceret at følge bidragene.

Der er kun een ting, der kaster en skygge over indsamlingen for hende som indsamler:

- Jeg er ked af, at statsminister Lars Løkke ikke tænkte på Afrika, da han udskrev valget. Vi synes godt, han kunne have ventet til mandag!

Se også video af Mary i flygtningelejr:
 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.