Tv-tvillingerne fra julekalenderen har fået tidlige julegaver

Marie, 11 år, fra Aarhus, og Martin, 14 år, fra Fåborg, har begge fået tilbudt nye roller. Martin Hempel Barkholt har en lille rolle i selveste Oscar-vinderen Susanne Biers nye film ’En chance til’. Her spiller han Ulrich Thomsens søn. Den film har premiere i eftersommeren.

11-årige Marie Højgaard Andersen er med i to kommende kortfilm.

Standset på gaden

Men lige nu er det som tvillingerne Signe og Peter i TV2s julekalender, at de bliver standset på gaden og bedt om en autograf eller et billede.

– Det er en mega-fed oplevelse, at der er så mange, der genkender mig. De fleste spørger: ’Er du ikke ham fra julekalenderen. Må vi tage et billede, fortæller Martin, der morer sig med at stoppe op og smile som Peter en gang imellem.

- Nogle råber ’Signe’ på gaden, mens andre nærmer sig lige så forsigtigt og beder om et billede eller en autograf. Da vi var på tur i Tivoli, var der et helt plejehjem, der ville tale med os, fortæller Marie, der går i 5. klasse.

Martin har netop været på besøg hos kræftramte børn på kræftafdelingen i Odense, hvor der blev skrevet autografer og taget billeder.

– Det gjorde indtryk på mig at se, at de var så syge, men jeg prøvede at gøre dem glade, fortæller Martin, der også skal en tur til Den Danske Kirke i Luxembourg for at fortælle om sine oplevelser med julekalenderen og skrive autografer i januar.

Klassen på besøg

De har begge haft alle deres klassekammerater med på besøg på TV2 i København, hvor de så første afsnit sammen med Lars Hjortshøj, der spiller julemanden Nicolas.

– Det var rigtig sjovt at se, hvad vi havde lavet, og hvordan scenerne, vi havde indspillet, var klippet sammen. Det var også dejligt at være sammen med Lars igen. Vi var jo sammen i fire måneder, så vi følte os ligesom en lille familie, forklarer Marie.

Tv-optagelserne stod på i fire måneder i foråret, hvor de var på optagelser fra morgen til aften hele ugen og kun hjemme en gang imellem i weekender. Eller fik besøg af deres forældre og kammerater i tv-lejren i Aalborg. Men de har nu fået indhentet det forsømte i skolen.

- Det er både sjovt og lidt underligt at se sig selv på tv. At vide, at hele Danmark også ser mit spejlbillede, forklarer Marie.

Tænker som tvillinger

De taler og tænker stadig som tvillinger efter at have været sammen så meget igen i den sidste tid.

- Vi har været tvillinger i så lang tid, at det vil være meget underligt ikke at tale sammen og holde kontakten, siger Marie.

Under hendes juletræ må der gerne være en rotte. Ligesom rotten ’Herbert’, der er på rollelisten over de mange dyr, der medvirker i julekalenderen.

- Ham snakkede jeg med i alle pauserne.