Thomas Blachman er kendt for at sige sin mening direkte og uden omsvøb. Øverst i videoen kan du se, da BT testede, om han selv har styr på sine mange citater og meninger.

Thomas Blachman skal endnu engang sidde bag dommerbordet, når TV 2 i 2019 overtager underholdningsprogrammet X Factor. Og det er det helt rigtige valg at genansætte den garvede dommer til endnu en sæson.

Det mener Palle Strøm, der er tidligere programchef på TV 2 og nuværende udviklingsdirektør hos Monday Media.

Han tøver ikke med at finde de helt store roser frem, når det kommer til Thomas Blachmans evner som tv-dommer.

»Det er det eneste rigtige af TV 2 og et helt oplagt valg. Blachman er den ultimative dommer på dansk tv. Han er en superstar som dommer, der er ingen tvivl,« forklarer Palle Strøm.

Thomas Blachman. Her fotograferet på hans husbåd.
Thomas Blachman. Her fotograferet på hans husbåd. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Han mener, at Blachman i sig selv er årsagen til, at dansk X Factor er et så succesfuldt tv-program.

»Han er i stand til at skabe drama, og han er i stand til at løfte det, der i nogen lande er et uinteressant talentshow, til at være et personligt drama. Han er en kæmpe gave til det program,« siger Palle Strøm.

Udover at være dramatisk, så er en af de altoverskyggende styrker ved Blachman, at han er hudløst ærlig, og med sin direkte måde at tale til deltagerne på, har Blachman revolutioneret måden, man bedømmer folk i talentshows på.

Thomas Blachman i X Factor.
Thomas Blachman i X Factor. Foto: FLINDT MOGENS
Vis mere

»Han introducerede det, man i min branche kaldte 'new honesty' (ny ærlighed, red.), for man var så vant til, at alle fik fem point i alt, men så kom Blachman og brød det med en helt ny form for ny ærlighed ved at sige direkte til folk; jeg synes, du skal droppe det, det dur ikke. Det var forfriskende, og det gør også, at det er hans respekt, folk gerne vil have i programmet, fordi han ikke bare er sådan en, man lige imponerer,« forklarer udviklingschefen.

Han sammenligner Blachman med den britiske X Factor-dommer Simon Cowell, der ligeledes er kendt for sin hårde tone over for deltagerne - men også for sin evne til at gøre deltagerne til store navne, som det blandt andet var tilfældet med boybandet One Direction og pigegruppen Fifth Harmony.

»Blachman er dog mere sympatisk end Simon Cowell,« tilføjer Palle Strøm.

X-Factor dommer Thomas Blachman. Billedet her er fra 2015.  
X-Factor dommer Thomas Blachman. Billedet her er fra 2015.   Foto: Simon Læssøe
Vis mere

Hovedpersonen selv har med sædvanlig selvtillid heller ikke noget problem med at sætte ord på, hvor vigtig han er for X Factor.

»Der er intet program uden mig. Man kan godt adskille mig fra Danmarks Radio, men man kan ikke adskille mig fra formatet ’X Factor’. TV 2 og DR - de skal have noget indhold, derfor er jeg nok den vigtigste i den lille treenighed,« siger Thomas Blachman til TV 2.

Dommeren har også tidligere til BT sagt, at han var den første, TV 2 angiveligt spurgte angående et dommerjob.

BT ville gerne have hørt Thomas Blachman, hvorfor han er så eftertragtet, og om kanalskiftet giver anledning til ændringer i hans måde at være dommer på. Men i et kortfattet svar på sms skiver han blot:

'De kan forsøge at lukke munden på DR og Radio24Syv, men de kommer ikke til at lukke munden på mig.'

Thomas Blachman. December 2017.
Thomas Blachman. December 2017. Foto: Sarah Christine Nørgaard (arkiv).
Vis mere

Seerne har stadig til gode at finde ud af, hvem de øvrige dommere samt værten på programmet bliver. Men Palle Strøm er dog ikke i tvivl.

»Jeg vil godt lægge en månedsløn på, at Remee bliver dommer. Han er den anden store krumtap i den dynamik, der er mellem de to, og det har vist sig over årene at være det vigtigste i programmet. Remee er det næstvigtigste, og kvinden i midten har DR vist, at man kan skifte ud med succes,« siger Palle Strøm, som dog mener, at DR ramte noget helt rigtigt med Sanne Salomonsen. Han føler sig dog ikke overbevist om, hvem den tredje dommer bliver.

Remee har tidligere over for BT bekræftet, at han har fået et tilbud fra TV 2, mens Sanne Salomonsen har bekendtgjort, at hun ville overveje det, hvis hun fik tilbuddet.