Tv-værten Peter Ingemann bor i øjeblikket i en kuffert. Han er vært i en ny TV2-rejseserie, der sendes til efteråret. Han nåede lige at være hjemme til sin datters konfirmation, før han er på vej med et tv-hold til Indiannapolis i USA for at rapportere om verdens største bilvæddeløb, Indianapolis 500.

I sidste uge stod han og sang solo foran de 450 ansatte i Kinas største restaurant Vest Sø i Hunan-provinsen der er større end Tivoli.

Ligesom så mange andre danskere er han fascineret af, hvad der er STØRST, og det er også navnet på den ny rejseserie på TV2, som han er vært og idemand bag.

- Verdens største ting er set før på Discovery og National Geografic, men det er ikke så meget ingeniør-fascinationen af det fysiske, men ligeså meget menneskene, landet og kulturen, der bliver lagt vægt på.

Det er underholdning med vitaminer i, hvor folk bliver godt underholdt, forundres og er blevet klogere bagefter, fortæller Peter Ingemann, der rejser på kryds og tværs af datolinier og tidszoner med en uges mellemrum og prøver at få rystet jetlaget af sig.

Tænder for kameraet og ser, hvad der sker

Han er stadig optaget af sine oplevelser i Kina, hvor han blev ualmindelig godt modtaget.

- Det er det mest givende, jeg har lavet på dansk tv. Det er lige nøjagtigt det, jeg brænder for, at møde andre mennesker og kulturer.

Fra min side er det lagt op til, at vi tænder for kameraet og ser, hvad der sker. Det behøver ikke at være så manuskript-lagt. Virkeligheden er spændende nok..

Selv om han tænker med vemod tilbage på DR-tiden med ’Hammerslag’, har han ikke et øjeblik fortrudt springet til TV2 sidste sommer.

Fra Sahara til Florida

– Jeg vil altid savne Hammerslag, men det er fantastisk at være med i den forandringsproces, der er i gang på TV2.

’Størst’ tager ham bogstavelig kloden rundt. Foreløbig har han besøgt Dubai, der har verdens største, menneskeskabte ø, og verdens største restaurant i Kina på 90.000 kvadratmeter.

Nu gælder det verdens største bilbegivenhed i USA, og derefter videre til Florida for at tage en tur med verdens største krydstogtskib.

Der er foreløbig planlagt 8 programmer, der er udviklet og produceres af tv-selskabet Heartland.

– Det er især den freestyle at lave tv på, der giver mig et sus. Om det er i Thyborøn eller Florida- siger den populære vært, der er blevet kåret som årets tv-vært ved Billedbladets årlige kåring..