Thomas Blachman er kendt for at sige sin mening direkte og uden omsvøb. Øverst i videoen kan du se, da BT testede, om han selv har styr på sine mange citater og meninger.

Der er de unge under 25, den ældre kategori samt den svære gruppekategori. Men som noget helt nyt vil der formentlig også være bands på scenen, når X Factor rykker til TV 2 i 2019.

Det fortæller kanalens underholdningsredaktør Dorte Borregaard i en pressemeddelelse.

Tidligere har håbefulde deltagere klamret sig til en guitar, et keyboard eller det helt store X Factor-hit ukulelen - men når TV 2 næste år lægger kanal til det populære talentshow, bliver der også mulighed for at stille op som et decidert band med alt hvad det indebærer af alskens instrumenter.

Det eneste krav er, at bandet har som minimum én sanger eller sangerinde, fortæller Dorte Borregaard.

Bands vil dog ikke få deres egen kategori, men vil stille op som gruppe på lige vilkår med vokalgrupper som Place on Earth, der netop har vundet 11. og sidste sæson på DR1.

Muligheden for bands er dog ikke den eneste ændring, som TV 2 ruller ud.

»Vi holder som noget nyt hele tre store pre-casting-events, henholdsvis i Odense, Århus og København, hvor vi glæder os til at tage imod jer. Som et andet nyt initiativ kommer vi til at poppe op med vores mobile talentspejder-enheder rundt om over hele Danmark, i små som større byer, sommeren igennem,« siger underholdningsredaktøren.

Til pre-castings skal håbefulde sangtalenter synge for unavngivne folk fra underholdningsbranchen, som vil afgøre, om aspiranterne får lov at gå videre til et interview.

Består man også denne del, får man lov at synge for de tre dommere.

Indtil videre er der kun sat navn på én af disse - nemlig Thomas Blachman, som onsdag bekræftede, at han tager en tørn mere.

»Det er for mig et spørgsmål om at fortsætte en kamp for det, jeg tror på. I sin essens handler det om at skabe en større optimisme og frisættelse i vores lille land. I ’X Factor’ er det lykkedes mig at skabe mit eget format for det, midt i programmets format. Det er jo noget af det smukke ved programmet: Man kan bringe sig selv med ind i det og berige og forme det,« siger Thomas Blachman ifølge TV 2.

Tidligere på måneden fortalte X Factor-kollegaen Remee til BT, at også han var blevet spurgt.

»Jeg har fået tilbuddet fra TV 2, men jeg har endnu ikke truffet min beslutning,« sagde han.

Til gengæld ønsker den tredje og sidste dommer bag bordet, Sanne Salomonsen, ikke at kommentere sin eventuelle rolle i kanalskiftet.

»Der er nogle bolde i luften, og hvis jeg fik tilbuddet, ville jeg overveje det, for jeg vil gerne lave tv. Det var derfor, jeg sagde ja til at lave X Factor i første omgang.«