Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Første afsnit af 'Gift ved første blik' havde godt 200.000 færre seere end første afsnit sidste år. Alligevel er der stor tilfredshed hos DR, som betegner de første seertal som 'rigtig, rigtige flotte'.

Lidt over 500.000 sad klar ude ved tv-skærmene onsdag aften, da der var premiere på første afsnit af den nye sæson af det populære tv-program.

Det er femte gang, eksperter forsøger at hjælpe desperate singler med at finde kærligheden, og de forrige fire sæsoner har seertallene ligget på den gode side af 700.000.

Da DR i 2014 for første gang satte fire ægtepar sammen, som skulle forsøge at finde kærligheden, lå seertallene i gennemsnit på langt over 900.000 på hvert program.

Ronnie og Cecilie er et af parrene fra den nye sæson af 'Gift ved første blik'.
Ronnie og Cecilie er et af parrene fra den nye sæson af 'Gift ved første blik'. Foto: DR
Vis mere

Programmets redaktør er ikke desto mindre rigtig glad for de første tal.

»Vi er super glade. Det er et rigtig flot resultat. Vi kan slet ikke få armene ned,« lyder det fra redaktør Sofia Fromberg, som forklarer, at seernes tv-vaner har ændret sig markant i løbet af det halvandet år, der er gået, siden sæson fire blev sendt.

»Flere og flere seere er begyndt at streame programmer og se tv, når det passer dem. Færre ejer et tv, og vi kan se på dr.dk, at første afsnit lige nu er det næstmest sete program.«

Derudover tror hun også, at det har betydning, at sendetidspunktet er blevet flyttet frem til klokken 20, hvor en stor del af målgruppen har travlt med at putte børn.

Michael Harders bliver i programmet gift med Kathrine Gosvig Kelså.
Michael Harders bliver i programmet gift med Kathrine Gosvig Kelså. Foto: DR
Vis mere

»Det giver ingen mening at gøre seertallene op endnu. Jeg tror, at vi vil se, at det eksploderer over tid, når vi nærmere os andet afsnit. Så er der mange, der lige skal nå at catche op,« siger hun.

Sofia Fromberg understreger også, at selv om hun er fuldt tilfreds med seertallene, så er de ikke alt.

Et af formålene med programmet er nemlig også at skabe debat og refleksion blandt seerne. Noget, som også er lykkedes, mener hun.

Hører du til blandt den halve million, der så første afsnit onsdag, så ved du også, at der fra starten virkede til at være god kemi med de første to par, der fik hinanden.

Michael bliver i 'Gift ved første blik' gift med Kathrine.
Michael bliver i 'Gift ved første blik' gift med Kathrine. Foto: DR
Vis mere

Redaktøren vil dog ikke afsløre, om det betyder, at parrene denne sæson har mere held med kærligheden end de foregående sæsoner.

»Det bliver en fremragende sæson med nogle virkelig gode mennesker, som giver mere af sig selv. De åbner mere op og kommer forhåbentlig tættere på hinanden. Det tror jeg også, at seerne kan mærke, men mere vil jeg ikke afsløre på nuværende tidspunkt,« siger Sofia Fromberg.