Filmanmeldelse: 'Eddie: The Sleepwalking Cannibal'

Thure Lindhardt spiller den anerkendte danske kunstmaler Lars Olafssen, der på grund af maleblokering tager jobbet som underviser på en kunstskole i den lille canadiske by Koda Lake.

Inden første time får Lars informationer om Eddie – en lidt ældre stum elev, som skolen lader deltage i undervisningen, da Eddies tante er skolens største økonomiske støtte. Men da tanten dør, har Eddie ingen steder at være, så Lars siger ja til at lade ham bo hos sig.

Alle på kunstskolen er beundrere af Lars’ tidligere værker (han har dog ikke lavet noget i ti år), og de håber, at opholdet i byen får Lars tilbage til lærredet. Men da det var en ulykke, som i sin tid fik Lars til at male godt og interessant, mangler der noget.

Grusomt samarbejde
Så opdager Lars, at Eddie går i søvne – halvnøgen og udendørs i sneen. Og endnu værre: Eddie spiser vilde dyr i skoven, men angriber senere mennesker og spiser af dem. Hver gang Lars ser dette, bliver han vildt inspireret og står straks ved staffeliet.

Venskabet mellem Lars og Eddie udvikler sig til et grusomt samarbejde om natten. Filmen blander sort komedie og horror – og kunstverdenen får det ene satirehug efter det andet. De fleste operaers blodige familiedramaer og skal man virkelig altid lide, for at kunne lave stor kunst?

'Eddie: The Sleepwalking Cannibal' indholder alle ingredienser. Men ligesom i Lars’ kunst mangler der et eller andet, for at den rigtig virker. Thure Lindhardt og de andre spiller godt. Historien er okay og tankevækkende... og filmen er alt andet end en gennemsnitlig horrorfilm.

3 stjerner
Danmark/Canada, 2012.
Instruktør:Boris Rodriguez.
Premiere over hele landet.


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.