Thomas og Karina fra Hørve fik ikke den hjælp, de havde regnet med af 'Luksusfælden' to nye eksperter, Thomas Dam Sander og Sara Kaae.
Thomas og Karina fra Hørve fik ikke den hjælp, de havde regnet med af 'Luksusfælden' to nye eksperter, Thomas Dam Sander og Sara Kaae. Foto: Heidi Maxmiling/TV3

Thomas og Karina, der i aftes stod frem i TV3´s 'Luksusfælden', havde håbet at få hjælp til at nedbringe deres gæld. I stedet er den blevet større

Kæresteparret Thomas og Karina fra Hørve, der i aftes stod frem i TV3´s 'Luksusfælden', sidder skuffede tilbage med endnu mere gæld efter at have søgt hjælp hos livsstilsprogrammets tre nye eksperter.

Thomas, 30, terminalarbejder i DSB, og Karina, 21, der er sygemeldt og kontanthjælpsmodtager, havde meldt sig til programmet, fordi de havde tabt overblikket over deres økonomi.

De sidder med så meget gæld på grund af overforbrug, at de ikke kan overskue, hvordan eller hvornår de kan få betalt, hvad de skylder.

Dyr svaghed for biler

Undervejs i programmet blev der da også ved med at dukke ukendte gældsposter op, blandt andet til Thomas´s familie, så parrets samlede gældspost viste sig at løbe op til 800.000 kr.

Meget af gælden skyldes Thomas´s svaghed for biler. I løbet af de 12 år, han har haft kørekort, har han købt og solgt 35 biler og to motorcykler. De mange biler har ifølge 'Luksusfælden's advokat, Sara Kaae, kostet parret et samlet tab på op til en million kroner.

Parret har kendt hinanden i et år og elsker at give hinanden gaver. De har købt nye møbler til huset, de for nylig har lejet, og anskaffet sig en hund. I programmet forsøgte psykolog Camilla Holst at vise dem rent bogstaveligt, hvad de egentlig har brugt på indbo ved at anbringe alle de nye møbler i et bjerg ude i haven.  Luksusfældens tredje-vært, økonomisk rådgiver Tomas Dam Sander, bad desuden parret om at finde et nyt hjem til hunden, for den har de heller ikke råd til.

Skylder 40.000 kr. mere

Men eksperternes gode råd har ikke givet parret mere luft i budgettet. Nærmest tværtimod fortæller parret til BT.

- Næh, økonomien har 'Luksusfælden' ikke hjulpet på, siger Thomas og tilføjer:

- Tværtimod. Jeg kan kun råde andre til at holde sig langt væk. Vi havde selv lavet en aftale med en af vores store kreditorer og fået forhandlet et lån på 136.000 kr. ned, så vi kun skulle betale 97.000 kroner. Men efter at 'Luksusfælden's eksperter har talt med vores kreditor, er det blevet 40.000 kroner dyrere, fordi vi nu er tilbage på det oprindelige beløb, og det kan ikke ændres nu, fortæller Thomas, der har fulgt eksperterne råd og søgt et deltidsjob ved siden af sit natarbejde.

- Vi havde håbet på at kunne få en slutdato, hvornår vi havde fået betalt vores gæld, - også om det så var om 20 år, men det fik vi ikke. Vi har bare fået mere gæld, og føler, at vi står endnu dårligere, siger Karina dagen derpå. 

Hængt ud

Hun er også ked af det billede, 'Luksusfælden' tegner af hendes kæreste.

- Jeg synes, det er synd for Thomas, for sådan er han slet ikke, og sådan er vores forhold ikke.

Parret er dog enige om, at 'Luksusfælden' har givet dem et bedre overblik over deres økonomi.

- Vi har fået det bedre med hinanden og med vores regninger. Vi har fået et bedre overblik, og bruger ikke penge på unødvendige ting, men kun på mad. Vi har ikke lånt penge af familien, men får vores penge til at række. Men vi føler stadig, vi er en måned bagud, siger Karina, der håber på snart at være rask nok til at få et arbejde.

- Vi har fået det bedre, men det har vores økonomi ikke, og det var derfor, vi meldte os. Nu prøver vi at finde andre løsninger på at komme videre, siger Thomas.

- Vi gør det så godt, vi kan, og må ringe og få nye aftaler med vores kreditorer og betale familien, så meget vi kan.  Det er ikke realistisk for os ikke at bruge bilen. Thomas arbejder om natten, så det kan slet ikke hænge sammen med togtiderne, forklarer parret.

TV3 : Eksperter kan ikke redde

TV3, der står bag 'Luksusfælden', afviser dog kritikken.

- Det er ikke vores oplevelse, at parret er værre stillet end før, siger pressechef Søren Hedman fra TV3.

- Parret har sparet mellem 33-70 procent i renteudgifter hos fem af de store kreditorer, og det er et flot resultat. Der har været kreditorer, vi ikke har kunnet lave aftaler med, og som ikke var til at strække, men de har sparet 10.000 kr. på, at renten er skåret ned fra 26 til 0 procent. Virkeligheden er, at der hele tiden dukkede flere gældsposter op, og vi kan ikke garantere, at vi har fundet alle. Luksusfælden har aldrig lovet nogen, at vi kan redde folks økonomi, men vi kan komme og gennemgå situationen og lægge et budget og vise, hvad de kan gøre for at komme ud af den situation, de sidder i -. f. eks. at taget et ekstra job og indgå aftaler med kreditorer på deres vegne. Vi har stor respekt for de modige, der stiller op i 'Luksusfælden' for rullende kameraer. For mange er det sidste udvej og de kommer til at bruge årevis på at komme ud af deres gæld, lyder det fra pressechefen om parrets møde med 'Luksusfælden's eksperter

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.