Lyt til artiklen

Umuligt at spå om, hvem der vinder Vild med dans

På forhånd har den ene finalist i Vild med dans finalen, Silas Holst sagt, at uanset hvem der vinder i aften, er det retfærdigt. Dog er det et faktum, at Louise Mieritz helt store force er, at hun er skuespiller, mens Joakim Ingversens store force er, den store udvikling han har gennemgået i programmet.

Der er derfor lagt op til en særdeles spændende aften til finalen i Vild med dans. Igen i år er det Silas Holst og Claudia Rex, der sammen med deres respektive nydansere skal dyste om at vinde. Men i år er de to finalepar, Louise Mieritz og Silas Holst og Joakim Ingversen og Claudia Rex, teknisk set lige dygtige.

Smukke Claudia Rex er den klassiske danser, der ind imellem overrasker med modige trin og figurer i sine koreografier, og som er god til at skabe en koreografi, der passer hendes partner perfekt. Det har den snart 25-årige danser og tøjdesigner vist i de fire år, hun har medvirket i programmet. Her har hun danset med Basim, Patrick Wozniaki og sidste år dansede hun bokseren Patrick Nielsen i finalen, hvor de tabte til Silas Holst og Sophie Fjellvang-Sølling.

29-årige Silas Holst har deltaget i programmet de sidste fem år. Hans første partner var sangerinden Szhirley, året efter dansede han Malena Bellafonte til finalen. Og det gjorde han også med Laura Drasbæk og Sophie Fjellvang-Sølling, som han vandt sit første Vild med dans finale med.

Silas er med hans egne ord en gadedrengs latindanser. Han har gang på gang overrumplet og overrasket dommerne og seerne med sine fantastiske koreografier, hvor han går lige til grænsen af det tilladelige indenfor dansen. Han åbenlyse kreative evner har gjort ham til et meget populært navn i programmet, som har kastet mange seerstemmer af sig.

Men hvilke forcer har de to nydansere? bt.dk har bedt den tidligere Vild med dans-vinder, og dommer i programmet, Thomas Evers Poulsen, om hans bud.

- Louises helt store force er, at hun her skuespiller og derfor er vant til at leve sig ind i en rolle. Og så har hun danset helt fra første program, så hvis hun laver en fejl, er hun nu så erfaren, at hun 'bare' danser videre, mener Thomas Evers Poulsen.

Charme og udstråling

Når det handler om Joakim Ingversens største force, er Thomas Evers Poulsen ikke et øjeblik i tvivl.

- Det er hans udvikling. Han kunne ikke danse, da programmet begyndte. Det kan han nu. Han har gjort det, programmet handler om. Samtidig har hans charme og udstråling bragt ham gennem alle programmerne, mener Thomas Evers Poulsen, der selv blev sendt ud af årets program, efter at have været i omdans mod Joakim Ingversen.

Men selv om Joakim Ingversen har været i omdans ligger det helt tilbage i tredje program og siden har den 25-årige bingovært og dj charmeret sig igennem program efter program. Alligevel har han – efter Evers mening - en svaghed i forhold til Louise Mieritz. Der i sidste ende kan ende med at blive Joakims force.

- Han mangler skuespillergenet og kan derfor ikke så godt spille en rolle. I stedet må han bruge sin ægthed. Derfor er det 100 procent, det vi ser, som kommer fra ham, siger Thomas Evers Poulsen.

Der ikke tør spå om, hvem der står med Vild med dans pokalen i aften.

- Det er svært at forudse. For selv om Joakim - i modsætning til Louise - har været i omdans, kan han sagtens gå hen og snuppe hele baduljen, lyder en forsigtig vurdering fra den første vinder af Vild med dans sammen med skuespilleren Mia Lyhne i foråret 2005.