Synnøve Søe kan godt frygte, at hun har været medvirkende til den ungdomskultur, som vi ser i dag, hvor de unge fx dyrker sex i poolen som på Paradise Hotel.
Synnøve Søe kan godt frygte, at hun har været medvirkende til den ungdomskultur, som vi ser i dag, hvor de unge fx dyrker sex i poolen som på Paradise Hotel. Foto: bt.dk
Talkshow-værten og forfatteren Synnøve Søe er tilbage.

- Min kommende bog er en sejr for mig, for jeg har haft enormt svært ved at skrive de sidste år, siger Synnøve, der passerede 50 sidste år, til BT.

14. februar udkommer hendes nye roman. En voldsom kærlighedsroman, som hun selv betegner den, der ikke handler om hendes barn- og ungdom, som flere af hendes tidligere bekendelsesromaner.

- Barndommen bliver jeg aldrig færdig med, men det er slut med at skrive om den, siger Synnøve, der i første omgang blev kendt for sine hudløse bekendelses-romaner, der kredsede omkring en barndom med antydninger af omsorgssvigt, incest, skilsmisser og selv-realiserende forældre.

syn 1 x


Som en del af oprøret mod sine politisk korrekte hippie-forældre, skrev Synnøve på Billed Bladet, og blev hurtigt selv en yndet og omstridt figur i aviser og blade, da hun blev talkshow-vært på TV3 med 'Synnøves' i 90'erne.

Synnøve gik i byen i ført fransk undertøj, stiletter, stram make-up og pæn udsigt til kavalergangen. Og erkender i dag, at hun var en del af en kultur, der præger en del af mediebilledet. Særligt på den type kanaler, hvor hun selv var vært i sin tid.

- Jeg var nedringet og gik ofte i corsage. Viste mig frem på en ekstrem måde, og jeg kan godt få den tanke, at jeg måske har været en forløber for den væmmelige ungdomskultur, der eksisterer i dag, og som man ser i programmer som Paradise Hotel. Fem mennesker der boller i en swimmingpool. Jeg forstår det ikke...

Paradise 3

 
- Jeg synes, tingene er blevet meget forrået og sproget meget råt. Der er så meget nøgent kød. Og så synes jeg, at det er synd for ungdommen, at de har så meget, de skal leve op til. Forleden spurgte Romeo (Synnøves 14-årige søn) hvad en ’second lover’ er. Det forklarede jeg ham selvfølgelig, men inderst inde tænkte jeg ’åh, nej!’, siger Synnøve til BT.

Personligt fortryder hun ikke sin fortid med de, efter datidens forhold, udfordrende billeder. Til gengæld fortryder Synnøve, at hun ikke var mere bevidst om sig selv dengang.

- Jeg blev fotograferet i corsage og høje hæle og den slags, og det skammer jeg mig ikke over i dag. Det jeg måske er lidt ked af er, at jeg ikke kunne se hvor smuk jeg var dengang. Det var jeg ikke bevidst om, og jeg er ærgerlig over, at jeg ikke nød det for alvor, siger Synnøve til BT.
 

Hendes roman 'Bjerget, havet, huset' udkommer 14. februar, Valentinsdag, på forlaget Lindhardt og Ringhoff.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.