Hævede stemmebånd tvinger tv-vært og skuespiller Christiane Schaumburg-Müller til at opgive hovedrollen i musicalen 'Evita' på Black Box Theatre i Holstebro. I stedet får musicalsangerinden Trine Jepsen sin helt store chance

Christiane Schumburg-Müller er ikke bitter, selv om hun har måtte bide i den sure æble og opgive sit livs største rolle i musicalen 'Evita'.

- Det er den bedste og sundeste beslutning, også på lang sigt, for jeg vil også gerne kunne synge musicals senere hen, fortæller hun til bt.dk.

christiane schaumburg-müller

Hun har fået konstateret ødemer på stemmebåndene, hvilket betyder, at hun ikke er i stand til at synge en så krævende rolle med 21 soloer.

LÆS OGSÅ: 

- Jeg er ked af at måtte vinke farvel til en rolle, jeg havde glædet og forberedt mig rigtig meget til i det sidste halve år. Jeg var klar til at flytte til Holstebro og starte prøver. Men det nytter ikke noget. Man kan ikke synge med hævede stemmelæber,forklarer Christiane Schaumburg-Müller.

Stemmeproblemerne startede for et stykke tid siden. - Jeg vidste ikke, om det var stress på stemmen, eller om hæsheden skyldtes en virus, som der var rigtig mange, der gik rundt med på det tidspunkt. Først for en uges tid siden, lige før juleaften, var jeg til tjek hos operaens læge Sven Pryts, der konstaterede, at mine stemmelæber var hævede.

Det var rart at finde ud af, hvad det var, og at det er noget, der går over igen. Men jeg kan ikke synge 21 soloer. Det ville bare forværre det,og jeg vil gerne kunne lave musicals senere hen, forklarer Christiane Schaumburg-Müller, der har slået sig til tåls med situationen.

LÆS OGSÅ: 

- Det er vildt underligt, men jeg er god til at se positivt på tingene, og så er det sådan det er. Kroppen bestemmer. Jeg ved jo fra min dans, at der ikke er så meget at gøre, hvis man får en skade i et ben under prøverne op til en danseforestilling.

Umiddelbart står hun nu med en blank kalender for de næste tre en halv måned.

Men efter et hæsblæsende efterår med to fuldtidsjob som vært på ’Vild med dans’ og TV2´s nye weekendprogram, samt hundredvis af kostumeprøver og sangtræning til rollen i ’Evita’, har hun bestemt sig for at holde fri i januar.

Christiane Schaumburg-Muller

Hovedrollen er nu overtaget af musicalsangeren Trine Jepsen, der havde sin første prøvedag i går.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det er virkelig en drøm, der går i opfyldelse, og jeg dansede en lille regndans om mig selv, da jeg blev tilbudt rollen i weekenden,  siger Trine Jepsen, som vandt Melodi Grand Prix i 1999 og siden Popstars med pigegruppen 'Eye-Q'.

Siden 2005 har hun været en flittig brugt musicalperfomer, og ved siden af leder hun en musicalskole med tilknytning til musikteatret i Holstebro.

Du kan læse resten af interviewet med Christiane Schaumburg-Müller og Trine Jepsen i dagens avis.

Andre læser også