Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

- Jeg undrede mig over, at han ikke lavede nogle danske film og at der ikke var nogen der hyrede ham til det, siger Susanne Bier om en af de mandlige stjerner i hendes kommende film, 'En chance til''.

Coster-Waldau har hovedrollen sammen med en anden dansk international skuespiller, Ulrich Thomsen, i Biers film, som bliver optaget i Svendborg i disse dage.

Her spiller Thomsen og Coster-Waldau to venner, der arbejder som politibetjente i en dansk provinsby, hvor de bliver hvirvlet ind i nogle alvorlige moralske og menneskelige dilemmaer.

Det er den fjerde film, Susanne Bier laver med Ulrik Thomsen, men den første hvor hun instruerer Nikolaj Coster-Waldau:

- Jeg har længe gerne ville lave noget med  Nikolaj Coster, og har undret mig over, at der ikke er nogen der hyrer ham til at lave en dansk film. Og så er det her en oplagt rolle til ham, siger Susanne Bier til BT.
 
- I den amerikanske serie 'Game Of Thrones' går han fra at være megaond til et være forholdsvis "god". Han kan begge dele, for udover at være sindssygt flot, så har han noget i sit ansigt, hvor han også kan den anden ting. Han kan begge dele.

- I denne her rolle er han en mand med fuldstændigt klokkerene moralske værdier, som bliver stillet overfor et dilemma, der gør, at hans værdier bliver vendt på hovedet. Den form for casting kan jeg godt lide. Det samme gælder for Lykke May (fotomodellen, der filmdebuterer i filmen), der er en af verdens smukkeste kvinder. Hun spiller en junkie, der er forholdsvis dysfunktionel.

- Jeg har overhovedet ikke prøvefilmet hende. Hvilket producerne også undrede sig over. Jeg troede ikke, at en prøve på to timer kunne afspejle, hvad hun kunne. Og jeg var overbevist om at Lykke May ville være vildt spændende at have med i filmen. Så jeg tog chancen, og tænkte, at så måtte jeg tage balladen bagefter. 

- Men hun har været helt fantastisk. Totalt dedikeret og seriøs. Og fuldstændigt frygtløs, siger Susanne Bier om sine stjerner i 'En chance til', der efter planen får premiere til september/oktober.

Biers udenlandske storfilm, 'Serena' med Hollywoodstjernerne Bradley Cooper og Jennifer Lawrence er blevet forsinket, men forventes også at få premiere i år. Angiveligt til september.