En kongelig affære er topscorere i dysten om en Bodil.
En kongelig affære er topscorere i dysten om en Bodil. Foto: Foto: Nordisk film

'En kongelig affære' har taget førertrøjen på i Bodil-jagten.

Det er ikke kun en Oscar og Golden Globe, det historiske drama 'En kongelig affære' kan stikke næsen op efter. Den fine danske filmpris Bodil er også indenfor rækkevidde.

Ikke færre end 6 nomineringer fik filmen, da Filmmedarbejderforeningen i dag skulle udpege årets kandidater til en Bodil pris.

Udover at filmen er nomineret som Årets danske film, er hele fem skuespillere i spil til en Bodil for deres præstation. Nemlig Mads Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard, Alicia Vikander, Trine Dyrholm og Thomas Gabrielsson.

Filmen havde premiere i foråret 2012 og er blevet set af over en halv million danskere.

De nærmeste konkurrenter til 'En kongelig affære' er Henrik Ruben Genz'  'Undskyld jeg forstyrrer', ungdomsfilmen 'You and Me Forever' og dramaet 'Kapringen'. Alle tre film har mulighed for at løbe af med 4 Bodil priser.

Ingen af dem har dog på nogen måde været magneter ved billetlugerne. Og det er bestemt heller ikke noget kriterie for at blive nomineret til en Bodil.

To af årets øvrige publikumhits faldt nemlig ikke synderligt i Bodil komiteens smag.

Såvel  Susanne Biers succesfulde romantiske komedie 'Den skaldede frisør' og 2. verdenskrigs-dramaet 'Hvidsten Gruppen' måtte nøjes med en enkelt nominering til henholdsvis Trine Dyrholm og Bodil Jørgensen.

Til gengæld fik eksempelvis '10 timer til Paradis' - som er blevet set af 27.000 danskere - to nomineringer!

- I år er der 7-8 virkelig stærke film og det gør, at der har været kamp om kategorierne. At Susanne Biers film - som er set af rigtig mange mennesker - ikke blev nomineret til Årets bedste film, siger bare noget om, at det har været et hårdt år at dyste i, forklarer Jacob Wendt Jensen, som er formand for Filmmedarbejderforeningen.

Årets Bodiluddeling finder sted 16. marts i Bremen København.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.