Foto: NILS MEILVANG

Den har efterhånden 22 år på bagen. Alligevel har TV 2 i år valgt at genudsende julekalenderen ’Alletiders Nisse’.

Det betyder, at både unge som ældre seere i år igen kan følge med, når nisserne Pyrus og Gyldengrød, arkivaren Birger Bertramsen og hans datter Josefine Brahe inviterer ind i Rigsarkivet i de 24 dage op til jul.

Det bekræfter kanalen over for Ekstra Bladet.

Beslutningen om at genudsende netop den julekalender – som senest blev vist på tv i 2006 – glæder skuespilleren Jan Linnebjerg, der spillede Pyrus i de fire julekalendere, der blev skabt med ham i hovedrollen.

Til Ekstra Bladet forklarer han, at der ifølge ham er en helt særlig årsag til, at julekalenderen endnu holder og fungerer – selv efter så mange år. Nemlig, at den i modsætning til mange andre julekalendere undersøger, hvad jul er.

»Det handler om jul. De nye julekalendere handler ikke en skid om jul. De kan være gode, men de handler ikke om jul. Der er meget lidt, der handler om traditionen jul,« siger han.

Netop ’Alletiders Nisse’ er derfor noget særligt. Hvor man i den første julekalender om Pyrus – ’Alletiders Jul’ – bliver taget på en tur gennem Danmarkshistorien, får Pyrus i denne julekalender til opgave at finde ud af, hvad en nisse er.

Det er samtidig også i ’Alletiders Nisse’, at seerne første gang møder nissepigen Kandis, som skal arbejde sammen med Pyrus om opgaven, som han har fået af Nisseversitet.

Til Ekstra Bladet fortæller Jan Linnebjerg, at han er klar til at trække i nissehuen igen, hvis TV 2 skulle spørge, om han har lyst til at spille Pyrus igen.

Hvis du har lyst til at se ’Alletiders Nisse’, så skal du tænde for TV 2 hver eftermiddag klokken 16:00. Det er dog ikke den eneste julekalender på kanalen. Klokken 20:00 vises den helt nye julekalender ’Tinkas juleeventyr’.

Du kan læse mere om, hvilke andre julekalendere, der bliver vist i år, HER.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.