Der også julestjerner af den sædvanlige slags i gartneriet 'Blomsterland', som Sus' familie arver. Her er mor Maria (Szirley), Sus (Martine Hjejle) og far John (Rasmus Bjerg).
Der også julestjerner af den sædvanlige slags i gartneriet 'Blomsterland', som Sus' familie arver. Her er mor Maria (Szirley), Sus (Martine Hjejle) og far John (Rasmus Bjerg). Foto: DR

Julemåneden begynder rigtig skidt for 13-årige Sus og hendes familie, der er hovedpersonerne i DR1´s nye julekalender ’Julestjerner’.

De bor i et højhus i Brøndbyøster, men er nødt til at flytte, fordi huset skal rives ned.

Den sangglade mor

Julestemningen bliver ikke bedre af, at Sus’ far John, der er tømrer, mister sit arbejde i ’Dansk Snakkesammen Køkken’, og Sus’ mor, den sangglade Maria, er højgravid og kan føde hvert øjeblik.

Skæbnen vil, at de arver grandonkel Julius’ gartneri i landsbyen Brorfelde. Men det betyder, at Sus skal sige farvel til sit elskede BMX cykel team, og i stedet flytte langt ud på landet, hvor kragerne har madpakke med, og mobildækningen er helt elendig.

Stjernekiggeri

Det er makkerparret Wikke & Rasmussen, der har skrevet årets julekalender på DR1, og som noget nyt er den i 25 afsnit. For som Wikke har sagt til DR Kultur: ’Da vi var yngre, syntes vi altid det var så ærgerligt, at det hele var slut den 24. december. Så sad man der, og det var så underligt tomt. Derfor er der også et afsnit den 25. december’.

Som altid, når de to herrer laver tv, er der også masser af humor, magi og musik. Og masser af store og små stjerner, både på himlen og på skærmen.

Kalenderens tre barnestjerner, Sus, Bob og Tom, spilles af Martine Hjejle, Igor Svideniouk og Sebastian Teschemacher, mens deres forældre spilles af Rasmus Bjerg, Szhirley, Troels Lyby og Caroline Henderson.

Ny funklende stjerne

Områdets grådige grusgrevinde Vera Grus, der gerne vil forvandle alt til en grusbunke, spilles af Birthe Neumann, og som landsbyens brugsuddeler og betjent ses Sten Stig Lommer, der har nok at gøre med at holde lov og orden fra bagbutikken.

For slet ikke at tale om søstrene Mormor, spilles af Vigga Bro og Daimi. De kører rundt i en gammel traktor og tager varsler af alt. Og netop da Sus ankommer til Brorfelde, dukker en helt ny funklende stjerne op på himlen. En stjerne, som aldrig er set magen til før.

DR1 Lørdag kl. 19.30

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.