____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Han er udlært blikkenslager, boede besat i sin pure ungdom, og han har levet på kontanthjælp.

Men 49-årige Søren Malling er også uddannet skuespiller med en Robert i baglommen (for hovedrollen som skibsreder i 'Kapringen'), og i dag stod han på scenen i det kongelige skuespil-hus i København, hvor han modtog en af landets største skuespil-priser, Lauritzen Prisen på 250.000 kroner.

- Når man ser på Søren Mallings mere uformelle CV, er det nok ikke så mærkeligt, at han er så god til at ramme både det almindelige og det virkelige i mennesket, når han spiller en rolle. 

- De øjeblikke i hverdagen, som skaber os, men som vi måske ikke altid er så bevidste omkring, er Søren Malling en mester i at gøre så intense og betydningsbærende, som de er, sagde sidste års prismodtager, Nikolaj Lie Kaas om prismodtageren, der droppede gymnasiet, begyndte at spille børneteater, blev blikkenslager, ung far og til sidst tog sin anden uddannelse fra Odense Teaters skuespilskole.

I dag er Malling nok mest kendt for det folkelige gennembrud i 'Forbrydelsen', hvor han spillede Sofie Gråbøls makker i del 1 af den sucsesfulde tv-thriller, og som nyhedschefen i en anden stor drama-serie på DR, 'Borgen'.

Lauritzen Prisen tilderles hvert år en mandlig og en kvindelig skuespiller, der "har markeret sig med unikke skuespillerpræstationer enten på teatret, i biografen, i et radiodrama eller i en tv-serie", som det hedder fra Lauritzen fonden, der i alt deler otte priser ud.

Hovedprisen på 250.000 kroner gik således også til en moderne veteran, der har boltret sig i alle genrer og på alle scener i mere end 40 år.  66-årige Birthe Neumann fik sensationelt prisen for anden gang. Hvilkket aldrig er sket før. Tilbage i 1985, da det hed Henkel Prisen fik hun den også.

I dag var det filmskolens rektor Poul Nesgaard, der også sidder i priskomiteen, der overrakte prisen til Neumann:

- Birthe Neumann er et væsen, en essens af det, som vi alle kan spejle os i. Som vi kan genkende, men også nødigt vil vedgå os. Om nogen kan hun besjæle og stå inde for selv de mest sammensatte, vanskelige og på mange måder uudsagte karakterer, sagde Nesgaard blandt andet.

Film- og teaterInstruktør Kaspar Rostrup fik Hædersprisen på 100.000 kroner, der blev uddelt for første gang i år, og som "gives til en person, der fortjener en særlig anerkendelse for en lang, gloværdig karriere inden for film, TV eller teater".

Herudover fik Lars Ole Mathiasen Visionsprisen, Lauritzen Fondens Backstage-prisen gik til Erling Larsen, Wauw-prisen til Stig Rossen og talenthæderen, kaldet 'Believe in you-prisen' gik til skuespilleren Danica Curcic og scenografen Jonas Fly Filbert.