Verdenspremiere: Se traileren til Les Misérables her.

Nu er det endelig lykkedes at lave en filmatisering af den gigantiske musicalsucces Les Misérables. Musicalen er set af mere end 60 millioner mennesker på verdensplan og af 400.000 alene i Danmark.

Filmen byder på en god håndfuld vaskeægte superstjerner. Hugh Jackman, Russel Crowe, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Amanda Seyfried og Sacha Baron Cohen, som de fleste nok bedst husker fra rollen som Borat.

Hollywood-baben Anne Hathaway spiller en af de kvindelige hovedroller i filmen, og hun skulle ændre sit udseende drastisk til rollen. Hun skulle lade sine lange lokker falde, og blive helt korthåret.

- Jeg troede ikke, at det ville være så svært. Det var min idé at gøre det, eftersom det er noget karakteren gør. Da gik det op for mig, at jeg ikke kunne tage det tilbage, har Anne Hathaway tidligere udtalt.

Og da hun først blev klippet helt kort, var hun utrøstelig og græd i flere dage.

Synger Live

Men til trods for sin bekymring om sit nye hår, giver Anne Hathaway den hele armen i filmen, hvor hun synger live i alle sine scener.

Som noget helt unikt for en musical, er alle scenerne med sang nemlig indspillet live. Det er ganske almindeligt, at skuespillerne indspiller sangene i studie inden optagelserne, men det er ikke sket i denne omgang. Instruktøren Tom Hooper er gået målrettet efter at skabe de store, autentiske følelser, og derfor har han givet stjernerne frie rammer til at skabe deres egne fortolkninger og synge LIVE på settet.

SE TRAILEREN OVER ARTIKLEN

Handlingen er baseret på Victor Hugos klassiker, der foregår i Frankrig i 1800-tallet. Straffefangen Jean Valjean, stikker efter 19 års fangeskab af under en prøveløsladelse. Politimand Javert sværger at finde ham. Nogle år efter et Valjean blevet borgmester i en lille by.Han møder den fattige, men døende fabriksarbejder Fantine, som han tager sig af, og en dag betror hun ham, at hun har en lille datter, som hun vil have ham til at tage sig af, når hun dør.

Javert kommer på sporet af ham, og Valjean beslutter at flygte med den lille pige til Paris’ gader, hvor deres liv ændres for altid.

Der er tidligere lavet film baseret på Victor Hugos roman 'Les Misérables', men det er første gang, at selve musicalen filmatiseres. Bille August lavede i 1998 filmen 'Les Misérable' baseret på bogen.

Filmen får premiere 21. marts 2013 i biografer over hele landet. Filmen er også med i Biografklub Danmark.

Se traileren over artiklen

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.