Pilou Asbæk spiller Simon Spies i den kommende film.
Pilou Asbæk spiller Simon Spies i den kommende film. Foto: John E. Jacobsen / Keld Navntoft

Spindoktorens rolle i sæson 3 af Borgen er kraftigt nedtonet

På det nye års første dag blænder DR op for 3. sæson af tv-serien Borgen om statsminister Birgitte Nyborgs trængsler. Ved hendes side har seerne i de to foregående sæsoner næsten hele tiden set den slebne spindoktor Kasper Juul i skikkelse af Pilou Asbæk.

Men sådan kommer det ikke til at gå i 3. sæson af Borgen, der igen har Adam Price som manuskriptforfatter.

Det afslørede Pilou Asbæk nemlig, da han mandag blev hædret med Ove Sprogøe Prisen for sin indsats som skuespiller i år.

- Jeg ville hellere spille rollen som Simon Spies i Christoffer Boes film sammen med Nicolas Bro og teaterrollen i Baronessen. Derfor valgte jeg det i stedet for at være med i 3. sæson af Borgen. Jeg tror, jeg har haft 10 optagelser med Borgen, så jeg er stort set ikke med, fortæller Pilou Asbæk.

Og eftersom der altid er stor spænding om serien, og hvad der kommer til at ske med dens figurer, kan Pilou Asbæk ikke afslører, om hans spindoktor med det uforløste kærlighedsforhold til journalisten Katrine, bliver forløst.

- Måske. Måske, smiler han drillende.

I det hele taget har det været noget af en opgave for seriens forfatter, Adam Price, at få seriens ender til at hænge sammen i den 3. og sidste sæson af Borgen.

Først skulle han deale med at en af seriens gennemgående karakterer valgte serien fra og ydermere var Adam Price også nødt til at inddrage Pilou Asbæks personlige liv i serien.

I foråret, før optagelserne til Borgen gik i gang, ødelagde Pilou Asbæk nemlig sit ene knæ i et voldsomt uheld. Det betød at den prisbelønnede skuespiller måtte igennem en større operation for at rimpet det ene korsbånd og to sprængte ledbånd sammen.

Ydermere var han lænket til krykker under optagelserne. Og hvad gør en god manuskriptforfatter så? Han skriver selvfølgelig et uheld ind i serien, der sandsynliggør, hvorfor seriens spindoktor med de mange lig i lasten, humper rundt på krykker. Og hvorfor Kasper Juul pludselig ikke er at finde ved sin statsministers side så ofte, som han var i de to første sæsoner.

- Vi har selvfølgelig forsøgt at få Pilou Asbæk så meget med i serien, som det kunne lade sig gøre. Men seerne vil bemærke, at han ikke er så meget med som i de to førstes sæsoner, erkender Adam Price.

Der også understreger, at Pilou Asbæk bestemt ikke er blevet skrevet ud af serien på bedste Hollywood-maner.

- Men han er ikke med i alle afsnittene, bekræfter Adam Price.

- Men selv om Pilou ikke er med I alle afsnittene, bliver det alligevel en spændende og fyldestgørende sæson. Og ja, vi får en fortsættelse på Kasper og Katrines kærlighedsforhold, for vi har prøvet at binde alle sløjfeenderne, siger Adam Price.

Det er den 1. januar, at DR sender det første afsnit i den 3. og sidste sæson af Borgen. Her vil seerne også opleve, hvordan nogle figurer bliver mere synlige, mens andre, som spindoktoren, tones ned.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.