Kvinder der kvæles langsomt i specialbyggede kister og river neglene af i desperation. Det er for rå kost i den bedste sendetid, mener flere seere, der har klaget over TV 2's krimiserie "Den som dræber." Radio- og tv-nævnet er af egen drift gået ind i sagen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>TV 2’s søndagskrimi ”Den som dræber” har måske knap nok ført en seerstorm med sig - men noget der ligner jævn til hård kuling. Seernes redaktør Lars Bennike har modtaget 5-6 klager i sin mailboks, mens stationens kommunikationsafdeling har modtaget 10-15 klager.  

- Det er ikke voldsomt, men bestemt 'værd at bemærke', siger Lars Bennike. Han havde ikke mulighed for at se det andet afsnit, som blev bedømt hårdt af B.T.’s anmelder Birgitte Grue, fordi det 'svælgede i pervers ondskab.'

Lars Bennike er dog klar over, at der er tale om stærke billeder.  

- Jeg så første afsnit, og jeg synes, det var voldsomt. Men hvis man advarer på forhånd, så må man jo sige, at det er en frivillig sag om man vil se med. Man bliver jo ikke tvunget til at se tv i det her land, siger seernes repræsentant. 
 

Kan blive til en storm

Han vurderer, at der først er tale om en seerstorm når omkring 100 seere henvender sig. Hvis det bliver tilfældet, vil han komme med en henstilling til TV 2’s ledelse. Det er ikke utænkeligt, at det sker, hvis serien fortsætter i samme blodige spor. Det er kun mandag og mange seere vil først reagere i løbet af ugen.Og afstemninger på Bt.dk viser, at der er ganske mange, der er utilfredse med at få serveret sadistisk seriemorder til aftenkaffen. Flere tusinde personer har i skrivende stund stemt om, hvorvidt serien bør sendes på et senere tidspunkt. 41 procent mener, at den voldsomme krimi bør sendes efter klokken 22, mens 43 procent mener, at den ligger fint, som den gør.

Den overvejende holdning i debatten på sitet er dog, at det er forældrenes ansvar at skifte kanal, hvis der er børn i tv-sofaen. En enkelt læser påpeger dog, at de dystre reklamespots for serien, der er drysset ud over sendefladen, kan være svære at zappe udenom.

Radio- og tv-nævnet ind i sagen

Men uanset hvor mange klager der lander i TV 2's mailboks, kan stationen forvente fortsat debat om den barske krimiserie. Radio- og tv-nævnet tager nu af egen drift serien op til behandling. Det sker på nævnets næste møde 5. april, skriver MediaWatch.

TV 2 har altså omkring to uger til som minimum at ændre sendetidspunktet, hvis de vil undgå rådets indblanding.

Nævnet hæfter sig ved, at public service-kontrakten og EU-reglerne siger, at man ikke må sende tv, der kan skade børn i den bedste sendetid.

I den sammenhæng regner man klokken 21.00 som et officielt skæringspunkt for, hvornår man går ind i en voksen programflade.Seriens seertal viser, at en del valgte TV 2 fra, da andet afsnit gik over skærmen. 1,47 millioner seere så første afsnit, mens 1,39 fulgte med da seriemorderen blev fældet i andet afsnit.HVAD SYNES DU? DELTAG I AFSTEMNINGEN UDE I HØJRE SIDE