Trods lunkne anmeldelser og kritik fra Dansk Folkeparti sidder et betragteligt antal danskere stadig klinet til skærmen for at følge Laust, Peter, Inge og Claudia i Ole Bornedals episke drama '1864'.

Seertallet for DRs dramaserie var stort set uforandret fra afsnit et til gårsdagens afsnit to, hvilket betyder, at 1.682.000 kiggede med søndag aften.

Premieren sidste søndag blev set af stort set samme antal, nemlig 1.690.000. De 8000 færre seere søndag aften ligger indenfor den statistiske usikkerhed, der er ved den slags målinger, der foretages af TNS Gallup.

Seriens andet afsnit får lettere lunkne anmeldelser fra tv-anmelderne.

BTs Nils Lind Larsen er den mest positive med sine fire stjerner, JyllandsPosten, Berlingske og Politiken giver den tre, mens EB er mest negativ med to.

Modsat anmelderne mener seerne imidlertid, at kvaliteten er stigende i '1864'. Sidste søndag vurderede de den til en karakter på 3,6 ud af maksimalt fem.
Søndag var vurderingen oppe på 3,8.

- '1864' er lavet til seerne, og det vigtigste for mig er, at de har lyst til at følge med i min film, har instruktør og forfatter Ole Bornedal tidligere sagt til BT.