I dag offentliggør Ole Bornedals filmselskab. Miso Film, den første scene fra den længe ventede film om John Mogensen, der får premiere over hele landet d. 8. marts.

Filmens titel er taget fra et af den legendariske sanger og komponists største hits, 'Så længe jeg lever', og de første sammenhængende to minutter fra filmen viser det afgørende moment, hvor der ikke er nogen vej tilbage. De skelsættende radiominutter, da Mogensen bryder igennem med et brag til hele Danmark.

Det vilde er, at klippet afslører, at den ikoniske dansktopsanger rent faktisk brød igennem som følge af en fejl fra Danmarks Radios side.

Da radiovært Jørn Hjorting for første gang præsenterer John Mogensen som solo-artist på Dansktoppen, er singlepladen blevet vendt om, og teknikeren sætter pickuppen ned i den forkerte sang.
Så i stedet for Mogensens selvbiografiske 'Nede i møget', brager den samfundskritiske protestsang, 'Der er noget galt i Danmark' ud over det ganske land. Et nummer fuld af bandeord, samfundskritik og indignation på den lille mand vegne, der viser sig at ramme en hidtil uberørt nerve hos mange danskere.

I klippet ser man tydeligt panikken hos den ellers så flegmatiske Jørn Hjorting, der ikke var vant til at hans pæne hitliste flød med bandeord og sange, der var en velplaceret finger til eliten.

For i Mogensens sang malede 'Dybbøl Mølle helt ad helved' til'. Og industrien havde fyldt Jensens vandløb med 'skidt og lort'.

Men Hjorting vælger at lade den forkerte sang køre i radioen, og dagen efter er John Mogensen verdenskendt i Danmark.

I filmen spilles John Mogensen af en meget overbevisende Rasmus Bjerg, der har en umiskendelig lighed med den store sanger. Hans kone spilles af Helle Fagralid.

Filmen er skrevet og instrueret af Ole Bornedal, der har drømt om at lave filmen om den legendariske danske sanger i mange år, og 'Så længe jeg lever' har premiere d. 8. marts.

Præcisering: BT er efter denne artikels offentliggørelse blevet gjort opmærksom på, at scenen hvor Jørn Hjorting sætter det forkerte nummer på ikke er historisk korrekt, hvilket vi ellers havde fået oplyst. Dansktoppen blev optaget på forhånd, og derfor kunne den pågældende fejl ikke finde sted i virkeligheden.
Scenen er Ole Bornedals dramatisering af John Mogensens gennembrud, da han udsendte sin første solosingle, 'Der er noget galt i Danmark'.