Mandag aften døde skuespilleren Jesper Klein efter kort tids kræftsygdom. Bt.dk har fundet nogle gamle klassikere med den muntre skuespiller.

Klokken 20 mandag aften sov Jesper Klein ind i en alder af blot 66 år, da han tabte kampen til kræften. Døden kom blot halvanden måned efter, at den folkekære skuespiller havde fået konstateret leverkræft.

Ligegyldigt om man husker ham bedst i rollen som den sjove komiker, der fortæller ’Prinsessen på ærten’ på Serbokroatisk. Eller hans optrædener i julekalendere som ’Pyrus’ og ’Jullerup Færgeby’ som både rigsarkivar og avistrykker, så har Jesper Klein gjort et indtryk på mange mennesker.

Selvom han ikke er her længere, så kan man stadig opleve hans evner. Bt.dk har samlet en række videoklips fra den sympatiske og sjove skuespillers karriere.

Jesper Klein synger godnat-sang for bamsen Helmer:

Her medvirker han i tv-programmet 'Fup eller fakta':Han kunne også levere 'Prinsessen på ærten' på Serbo-kroatisk:Hans stemme var også berømt. Her som oplæser i tegnefilmen 'Thomas og Tim':En reklame for naturgas blev det også til. Fire minutter inde i videoen optræder Jesper Klein:Han gjorde sig også som madkassesælger i serien 'Nana':Flere julekalendere havde også Jesper Klein på rollelisten. Her som Tryksen i 'Avisen', der blev vist inden 'Jullerup Færgeby':Også i 'Pyrus' havde Jesper Klein en fast rolle som rigsarkivar Bertramsen:Her joker Jesper Klein med Jan Svarre på Endelave Kro. Videoen er fra marts 2011:Det hele var ikke kun sjov og ballade. Her laver han reklame for Unicefs kampagne 'Gi' os 5':