Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Store Bededag blev Rachel, kendt fra TV2's dokumentarserie 'Årgang 0' konfirmeret i Sct. Nicolais Kirke i Aabenraa. Endda af sin egen mor.

- Det var en rigtig hyggelig dag, siger Theresia Treschow Kühl, Rachels mor, der er tidligere præst. Ligesom sin storebror blev Rachel konfirmeret af sin mor, mens de resterende 25 elever i hendes klasse blev af kirkens præst. Rachel havde selv valgt, hvad der skulle læses op, nemlig fortællingen om 'Den Barmhjertige Samaritaner', der indeholder budskabet om næstekærlighed.

- Jeg havde spurgt Rachel, og hun synes heldigvis ikke det var pinligt, at det var mig der konfirmerede hende. Det var min mor, der døbte børnene, så jeg har ikke haft nogen kirkelige handlinger med hende før, så det var en rigtig fin oplevelse og meget privat, fortæller Theresia til bt.dk, der til anledningen havde sin gamle præstekjole på.
Og det viste sig at blive en endog meget privat oplevelse for mor og datter - mikrofonen i kirken gik nemlig i stykker, så det var kun dem, der var nærmest de to, der kunne høre, hvad der blev sagt.

Mandag er Rachel taget den lange bustur fra Aabenraa til Aarhus sammen med sine klassekammerater, hvor de boltrer sig i Tivoli Friheden og skal indtage aftensmaden på Jensens Bøfhus. I fredags blev maden serveret på Biholdt Kro i Aabenraa sammen med 79 gæster.

- Hun blev virkelig forkælet på en personlig måde. Der var ikke så mange pengegaver, men mange personlige gaver, der viser, at folk har tænkt over det, fortæller Theresia. Blandt andet fik Rachel fra morens kusine et sølvarmbånd, der har tilhørt Rachels oldemor. Derudover fortæller moren, at der til konfirmationen var gode sange og taler, hvor det blandt andet blev talt om Rachels gåpåmod og at det var flot, at hun turde medvirke i dokumentarserien 'Årgang 0'.

Af sine forældre fik Rachel ikke nogen materiel gave. Til gengæld fik hun en flot konfirmationskjole, en tur til frisøren inden turen i kirken og ikke mindre end to fester. På lørdag skal kjolen nemlig på igen, til en fest for dem, der ikke kunne være der på den store dag.

- Det var virkelig en dejlig dag. Rachel var meget glad og benovet, så det var rigtig hyggeligt, slutter Theresia af.

Andre læser også