Den blå løber var rullet ud til ære for toppen af den danske tv-branche, der fredag aften var samlet til prisfesten BILLED-BLADETs TV-Guld. Det skete ved en eksklusiv gallafest på det nyåbnede Hotel D’Angleterre i København.

Her uddelte BILLED BLADET for 24. gang hæder til Danmarks bedste tv-programmer og tv-værter. Og blandt vinderne var der både gengangere og helt nye vindere.

Go’ Morgen Danmark-værten Mikkel Beha Erichsen modtog prisen for "Årets mandlige TV-vært" og scorede dermed et ægte hattrick, da det er tredje år i træk, at han vinder prisen.

Anderledes nyt var det for Ibi Støving at holde et trofæet i hånden. Hun vandt prisen som årets kvindelige vært og dermed sin første pris nogensinde. Det var oven i købet hendes første nominering, fortalte hun, da hun ankom på den blå løber. Hun fortalte, at hun ville være meget taknemmelig for at vinde.

- Min mor sagde til mig, lige inden hun døde: Du skal sørge for at være dig selv, lige meget hvad du gør. Og det ser ud til at virke. Jeg er ægte, og det er også derfor, at der en gang i mellem kommer nogle brølere, fortalte Ibi. Men brølere eller ej, læserne er vilde med Ibi.

TV-værten Thomas Skov Gaardsvig, også kendt som "Praktikanten" i Anders Lund Madsens talkshow, blev hædret med prisen Årets stjerneskud. Thomas Skov Gaardsvig er senest kendt for sit TV-projekt "Høflighed på 100 dage".

BILLED-BLADETS TV-Guld adskiller sig fra andre TV-priser ved, at det er læserne, der bestemmer, hvem der vinder.

Landets største tv-pris på 100.000 kr. gik til ”Min Barndom i Helvede” af instruktør Mette Korsgaard for bedste danske dokumentarfilm. Den stærkt personlige fortælling skabe debat og chokerede hele Danmark, da filmens hovedperson, den tidligere formand for børneråddet Lisbeth Zornig Andersen, fortalte om sin opvækst med svigt, vold og seksuelle krænkelser. Lisbeth Zornig Andersen var også til stede under prisuddelingen.

En af aftenens overraskelser stod TV 2 for, da de afslørede den nye Vild med dans-værtinde. Det bliver den 29-årige model og skuespiller Sarah Grünewald, som efterfølger Christiane Schaumburg-Müller O’Connor.

Se alle vinderne og de nominerede af BILLED-BLADETS TV-Guld.
Her ses alle vinderne af den prestigefyldte BILLED-BLADETs TV-GULD
Her ses alle vinderne af den prestigefyldte BILLED-BLADETs TV-GULD Foto: Foto: Jesper Sunesen // BILLED-BLADET.
Vis mere

Årets mandlige TV-vært: Mikkel Beha Erichsen (TV 2)
De andre nominerede i kategorien var:
”Bonderøven”, Frank Erichsen (DR)
Johannes Langkilde (TV 2)
Morten Ankerdal (TV 2)
Peter Ingemann (DR)

Årets kvindelige TV-vært: Ibi Støving (TV 2)
De andre nominerede i kategorien var:
Eva Harlou (DR)
Lisbeth Østergaard (TV 2)
Louise Wolff (DR)
Michèle Bellaiche (TV 2)

Årets stjerneskud: Thomas Skov Gaardsvig (DR)
De andre nominerede i kategorien var:
Mikkel Kryger (TV 2)
Nadia Filt (TV 2)

Årets TV-program: Vild med dans (TV 2)
De andre nominerede i kategorien var:
Bonderøven (DR)
B.S. og Outsiderne (TV 2)
Forbrydelsen (DR)
Høflighed på 100 dage (DR)

Årest bedste TV-dokumentar: ”Min barndom i helvede” (DR1)
De andre nominerede i kategorien var:
"Adoptionens pris” (TV 2)
”Hvorfor fattigdom? Kvinder med power” (DR2)
”Pigen der ikke ville dø” (DR1)
”Putins Kys” (DR1)