TV3 har gennem længere tid ønsket at forny Champions League-transmissionerne, hvor Peter Schmeichel har været én stationens dyreste vært igennem otte sæsoner.

Efter hvad B.T. erfarer, har Viasat ført forhandlinger i flere måneder med Jes Dorph-Petersen om at erstatte Schmeichel, der er den dyreste vært i hele MTG-koncernen.

TV3+ har længe ønsket at forny Champions League-transmissionerne, der er Viasats flagskib og et af Danmarks allerdyreste, indkøbte sportsprogrammer.

Men trods alle forsøg på at udvikle den tidligere landsholdsvært som CL-vært, har Peter Schmeichel, ifølge medieanalytikere, ikke formået at løfte den indforståede snak mellem Preben Elkjær og Brian Laudrup ud af omklædningsrummet.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Samtidig har TV3 været forpligtet til at tilbyde Peter Schmeichel værtsroller på stationens underholdningsprogrammer som led i aftalen om værtskabet på Champions League.

Ved at sikre sig TV2´s guldfugl, Jes Dorph-Petersen, der også er en af Danmarks populæreste underholdningsværter, har Viasat scoret et hattrick i kampen med TV2 om at kapre seere til tv-pakkerne.

Peter Schmeichel fortsætter sæsonen ud og har sin sidste CL-finale 19. maj til næste år, inden værtsmikrofonen overdrages til Jes Dorph-Petersen i efteråret.

Schmeichel er selv kommet med en noget anden forklaring på sin afsked.

HVAD MENER DU? ER SCHMEICHEL EN GOD CL-VÆRT? OG HVORDAN VURDERER DU HAM I FORHOLD TIL JES DORPH? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR