Det er en af de historier, man kan have svært ved at tro på. Men for Warren Wesley Jr. var mareridtet dog desværre meget virkeligt. Et mareridt, der stod på i adskillige år.

Tilbage i 2008 oplevede den 49-årige amerikaner voldsomme smerter i sit skridt, og inden han fik set sig om, var det område af kroppen hævet til dobbelt størrelse. Og hævelsen tog til. Lægernes forsøg på at stoppe hævelsen var nyttesløse, og Warren Wesley endte i den groteske situation, at hans testikler vejede omkring 60 kg.

Den sjældne sygdom, der minder om elefantiasis, gjorde det svært for Warren Wesley overhovedet at bevæge sig og den manglende lægehjælp forværrede lidelsen.

- Når jeg prøvede at gå, så føltes det som om, jeg havde løbet forbi flere husblokke. Det var umuligt for mig at sidde i en bil, jeg kunne ikke flyve, fordi jeg ikke kunne være på toilettet ombord, fortalte han i et interview til HuffPost Live i august sidste år.

Efter at have levet med sygdommen i flere år og forsøgt at skaffe penge til en operation, fik Warren Wesley kontakt til ‘mirakel-lægen’, som han kalder ham. Dr. Joel Gelman, som er ansat ved den urologiske afdeling på universitetshospitalet i Irvine, Californien, fik overtalt Warren Wesley til i april sidste år at få en operation.

En operation, Wesley hidtil havde afvist af frygt for ikke at overleve det omfattende indgreb.

- Mr. Warren havde fået det indtryk, at han ville miste sine testikler og sin penis og måske endda dø på operationsbordet. Og der er naturligvis også risici ved indgrebet, men det er ikke noget, vi har oplevet, forklarer Joel Gelman til bt.dk.

Ifølge Gelman er den præcise årsag til lidelsen ukendt, men sygdommen forbindes ofte med massiv overvægt.

- I Mr. Warrens tilfælde endte det så galt, fordi lidelsen ikke blev behandlet. Årsagerne til det kan være mange, både finansielle grunde eller læger, der blot beder deres patienter om at tabe sig, selvom et vægttab helt tydeligt ikke vil gøre hævelsen mindre, forklarer Joel Gelman og afviser, at sygdommen kan være decideret livstruende.

For Wesley Warren blev den 14-timer lange operation et vendepunkt. Hvordan han i flere år levede med den meget handicappende lidelse, kan være svært at forstå, men Wesley Warren var blevet så vant til det unormale liv, at han til sidst ikke lod sig gå på af det.

- Jeg tror, det hjælper, at jeg ikke er en særlig hysterisk fyr. Jeg har en meget afslappet tilgang til tingene og er fuldt klar over, hvordan min situation er, så det er faktisk ikke noget stort problem for mig at tale om det. Jeg føler det ikke ydmygende, men forventede ligefrem, at folk ville kommentere på mit udseende, når de så mig, fortalte han i interviwet med HuffPost Live. 

I dag er Wesley Warren en normal mand, fortæller Joel Gelman til bt.dk.

- Mr. Warren har gennemgået endnu en operation for at få transplanteret noget hud i området omkring hans penis, men han har det godt nu. Hans penis er normal størrelse, han kan urinere normalt, testiklerne er normale, og hans skridt er ikke hævet. Der er nogle hudsamlinger enkelte steder, men han er en helt ny mand.

Man kan læse mere om den sjældne sygdom her:

Dokumentaren om Wesley Warren og hans kamp for at få et normalt liv blev vist søndag på TLC kl. 22. 

Andre læser også