Deltagerne i 'Den store bagedyst' er nøje udvalgt blandt de over 500 ansøgninger, som DR1 modtog fra bageglade amatører over hele landet inden denne omgang af programmet.

Inden de fire glade kagemænd og seks kagekoner var klar til at blive sluppet løs i den hvide telt på de grønne græsarealer ved godset Vinderslevholm ved Silkeborg Sø, var de igennem tre castingsrunder.

De første 120 blev valgt ud på baggrund af den ansøgning, de havde lavet og blev bedt om at tage noget hjemmebagt med.

bagedyst hovedbillede

- Vi bad dem så rejse sig op og præsentere sig selv og deres kage, og på den baggrund blev 40 af ansøgerne valgt ud til nærmere interviews, der var andet trin i castingen, forklarer Søren Olsen, der er redaktør på 'Den store bagedyst'.

- På baggrund af disse interviews blev 20 ansøgere valgt ud til den tredje, sidste og afgørende casting, der foregik i et skolekøkken. Her skulle de igennem en bunden bageopgave, de ikke kendte på forhånd og som skulle kunne sammenlignes.

bagedyst hovedbillede

I år skulle de bage medaljer og pynte, som de selv havde lyst til for at vise deres basis kundskaber og kreativitet. De ti deltagere er så valgt af redaktionen i samarbejde med Mette Blomsterberg og en professionel caster.

- Vi har valgt ti, der alle er dygtige til at bage, og som repræsenterer landet bredt, hvad angår typer, baggrund, geografi og alder.

- Og så har vi selvfølgelig valgt nogen, der rummer den begejstring for at bage, som vi gerne vil formidle.

Han er overrasket over, hvor mange mænd, der kan lide at se 'Den store Bagedyst'.

- Jeg tror, de synes, det er skægt at kigge på på grund af konkurrence-elementet i programmet.