Børn og voksne kan nu gratis gå på opdagelse i den danske filmskat af dokumentar-, kort- og animationsfilm hos Filmcentralen.
Børn og voksne kan nu gratis gå på opdagelse i den danske filmskat af dokumentar-, kort- og animationsfilm hos Filmcentralen.

Har du lyst til at fordybe dig i Jørgen Leth-filmen ’De fem benspænd’ eller til at gå på opdagelse med familiens yngste i en endeløs række af animationsfilm, så har Filmcentralen lukket op for sin skatkiste af film. Fremover kan du sidde hjemme i sofaen og nyde filmene ganske gratis via Filmcentralens nye site Filmcentralen / alle uden begrænsende login eller kode.

Det er især kort- og dokumentarfilm, som nu er blevet allemandseje med den nye portal. Sammen med en masse animationsfilm har de længe været forbeholdt undervisningsbrug, men nu bliver portene slået op på vid gab. Det er Det Danske Filminstitut, som står bag den nye portal, og direktør Henrik Bo Nielsen fortæller, at det længe har været et ønske, at filmene skulle nå bredere ud.

- Vi har længe arbejdet på at gøre disse film tilgængelige for borgerne. Danske kort- og dokumentarfilm er af enestående høj kvalitet og fortæller vigtige historier, siger han om projektet.

Ved at gøre filmene tilgængelige på nettet håber han på, at filmene ikke bliver begrænset til det publikum, som møder op til festival og events. Der er primært tale om danske film.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.