Skuespillerinden Rosalinde Mynster fik sit folkelige gennembrud med rollen som stuepigen Fie i successerien ’Badehotellet’, som hun har spillet gennem fem sæsoner. Den kommende sjette sæson af serien bliver dog uden Rosalinde Mynster, og som premieren rykker nærmere, er det ikke helt nemt.

»Det er meget mærkeligt, for det er virkelig mange år af mit liv. Der er to sider af det. Den ene side er, at jeg havde brug for et skift på en eller anden måde, fordi jeg også har en følelse af at være nået i mål med karakteren og serien, og det er vigtigt at lukke et kapitel, når man har den følelse. Så på den ene side, synes jeg, det er et godt valg, jeg har truffet. Men samtidig savner jeg folk og synes, det er mærkeligt ikke at være der,« forklarer Rosalinde Mynster, da B.T. møder hende efter prisuddelingen Svend-prisen i Svendborg.

Svend-prisen er en publikumspris, og derfor er det altså publikum alene, der afgør, hvem der løber med priserne for eksempelvis bedste film og tv-serie.

’Badehotellet’ høstede onsdag prisen for netop bedste tv-serie, og selvom serien ofte har fået hug af anmeldere, har publikums loyalitet aldrig slået fejl.

Rosalinde Mynster fik sit gennembrud som stuepigen Fie i 2013.
Rosalinde Mynster fik sit gennembrud som stuepigen Fie i 2013. Foto: Katrine Emilie Andersen
Vis mere

Det vidner skyhøje seertal på over 1,5 millioner seere om, og det er også en af grundene til, at Rosalinde Mynster har haft lyst til at lave ’Badehotellet’ i så mange år.

»Det er jo en kæmpe kærlighedserklæring fra præcis dem, man laver det til. Derfor bliver jeg så glad, og ’Badehotellet’ har jo nogle trofaste fans og seere, og det er så dejligt, for det er jo publikum, man laver det til. Folk holder ved og elsker sæsonerne, det betyder meget,« forklarer den 27-årige skuespillerinde.

Hun kommer dog til at følge den kommende sæson 6 af ’Badehotellet’ hjemme fra skærmen.

»Jeg skal helt klart se med, jeg glæder mig så meget til at se, hvad der sker nu,« siger Rosalinde Mynster.

Pressemøde på 'Badehotellet' i januar. Godt to måneder efter meddelte Rosalinde Mynster, at hun ikke er med i den kommende sæson.
Pressemøde på 'Badehotellet' i januar. Godt to måneder efter meddelte Rosalinde Mynster, at hun ikke er med i den kommende sæson. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Selvom et kapitel nu er lukket, så vil hun stadig holde fast i venskaberne fra serien.

»Det er da så underligt. Men de vil altid være min familie,« forklarer Rosalinde Mynster.

Hun er i september aktuel i teaterforestillingen 'Landet som ikke er' på Teateret ved sorte hest i København.

Derudover har skuespillerinden flere filmprojekter på vej. Blandt andet den kommende spillefilm 'I krig og kærlighed'.