Der er i den grad lagt op til drama i andet afsnit af realityprogrammet 'Robinson Ekspeditionen'.

Mathias, Andreas og Backer fra Veteranholdet bliver nemlig taget med bukserne nede.

I mandagens afsnit bliver de konfronteret af ekspeditionsleder Jakob Kjeldbjerg. Forinden ser man dem marchere stolt ind i deres lejr med en stor flot fisk, som de påstår selv at have fanget.

»Vi har fået en kæmpefisk. Vi har været på togt. Det er bare samarbejde mellem fyre. Fuck, hvor er det bare godt,« siger 29-årige Backer til sine holdkammerater.

Trioen forklarer, at de har været inde i junglen og fundet et vandhul med fisken, som de formår at fange med en machete. Backer fortsætter med at prale overfor kameraet.

»Jakob (Kjeldbjerg, red.) har kontaktet os veteraner, og så giver vi ham veteraner. Vi har været her før, og viser, hvordan man gør. Vi har lavet ild og fanget fisk. Vi gør, hvad der kræves. Jeg tror, han er stolt af os,« siger han.

Virkeligheden er dog en helt anden. For det viser sig, at de tre herre har været i en fiskerlandsby et stykke væk fra deres lejr. Her har de tigget sig til en fisk. Kvinderne i landsbyen udpeger Backer, Mathias og Andreas for produktionsholdet. De er ikke i tvivl.

Kjeldbjerg udspørger de tre mænd omkring fisken. Backer holder sig til historien. Mathias indrømmer, at de har fået fisken. Men Andreas begynder at græde, hvortil den garvede ekspeditionsleder konstaterer:

»Det er vildt, du står og græder, mens du svarer,« og sender ham tilbage til sine holdkammerater.

Louise Runge fra produktionsholdet bag programmet er klar i mælet omkring skandalen.

»Det er et alvorligt og kæmpe svigt. Det alvorlige består i to dele. Der er det enorme regelbrud, og så er der retfærdigheden over for de andre hold, der kæmper for at skaffe mad og overleve inden for rammerne. Det er ikke fair konkurrence, hvis nogen snyder, og det her er snyd, siger hun til Ekstra Bladet.

Hun fortæller, at der er nogle lokale medarbejdere med på produktionsholdet, der har fortalt, at de tre deltagere har tigget om mad. Louise Runge er tydeligt skuffet over især Mathias og Backer, som har deltaget før.

»Vi har jo taget veteranerne med i år, fordi det er mennesker, vi tror på, kender og stoler på. Det sidste, vi har lyst til, er at trække bukserne ned på vores helte, men vi kan ikke forsvare at lukke øjnene for det,« slår hun fast.

Hvad der helt præcist kommer til at ske med snyderne, må du selv se i mandagens afsnit, der bliver sendt på TV 3 klokken 20.00.