Deltagerne i årets Robinson Ekspedition falder fra som fluer. Mandag var det farvel til tre af de stærke mænd, der blev sendt hjem til Danmark.

Først var det slut for store, stærke Dennis, der havde forløftet sig i den første Robinson-dyst og fået ødelagt sin skulder.
Så måtte Nicolai give op med et ødelagt knæ, og endelig var det farvel og tak til den nyankomne joker, Behrad, der ellers fik en chance for revanche fra sidste års Robinson Ekspedition, hvor han blev stemt ud som den allerførste.

- Det går stærkt i svingdøren, og jeg synes, det er piv-ærgreligt og irriterende, at vi allerede mister så mange i starten på grund af skader. Det er voldsomt, men sådan er det, når almindelige mennesker kaster sig ud i noget ekstremt. Så er der en risiko, siger Jakob Kjeldbjerg, der på dette tidspunkt af ekspeditionen er klar over, at det også er galt med en anden deltager.

Førstehjælps-kit på øerne

- Vi er lidt tilbage i 2011, hvor der også var mange, der blev skadet på Filippinerne, men ekspeditionen går aldrig i stå af den grund. Det stopper ikke her. Vi har folk, der står stand-by og klar til at komme, hvis det passer os, understreger Jakob Kjeldbjerg.

- Konkurrencerne er ikke blevet sværere, men deltagerne går mere op i konkurrencerne, netop fordi de er bange for at miste deres makker. Det allermest frustrerende for deltagerne er, hvis den ene bliver skadet, og også for os, fordi det går ud over en spændende relation.

- Lisa, der måtte forlade ekspeditionen i år som den allerførste, var aldrig kommet ind igen, hvis ikke Dennis og Nicolai var kommet til skade. Men det var en oplagt løsning at genforene kæresteparret Lisa og Løcke, forklarer Jakob Kjeldbjerg.

Men der lurer også andre farer for deltagerne i sandet på øerne. Derfor er alle tv-hold udstyret med første-hjælps-kit, så de kan starte behandling med det samme via radiokontakt med ekspeditionens læge, indtil hjælpen når frem.

- Vi er oppe mod Moder Natur, så selv om det er super-deltagere, der kæmper for at fortsætte, tager vi ingen chancer, og derfor kommer de hjem til Danmark, siger Jakob Kjeldbjerg.