Optagelserne til den første af fire film baseret på Jussi Adlers megasucces'er om Carl Mørk og Afdeling Q er cirka halvt færdige, og skuespiller Sonja Richter er midt i det hun kalder en bizar rolle.

Richter spiller nemlig 'Kvinden i buret'. Politikeren Merete Lynggård, der forsvinder sporløst, og lever kidnappet af en grusom serieforbryder, spærret inde i et trykkammer i årelang uvished om sin egen skæbne.

BT1111


Altså lige indtil kommissær Carl Mørk kommer på sporet af den mystiske kidnapning.

En rolle, der stiller særlige krav, og som Richter på forhånd har set frem til med sommerfugle i maven:

- Ja, jeg har været lidt nervøs for rollen. Det er en mærkelig proces og en bizar rolle.Jeg har ikke rigtigt nogen at spille op imod. Jeg er meget alene i scenerne. Så det er en stor udfordring, og der er ikke så mange replikker, kun følelser og fornemmelser, at spille det ud i, siger Sonja Richter, under en pause i dagens optagelser. 
  
Zentropas satsning på Jussi Adlers succes-romaner er planlagt til én film hvert år, de næste fire år.

- Et meget ambitiøst projekt, der skal have international standard, og med et budget på det dobbelte af det en normal dansk spillefilm koster, siger Zentropa-direktør Peter Aalbæk.

Og Sonja Richter har tænkt sig at gå hele vejen for at gøre sin karakter så troværdig som overhovedet muligt. 

Et minut inde i interviewet siger hun:

- I må undskylde, hvis jeg taler lidt mærkeligt. Jeg er faktisk i et sulte-delirium.

I forvejen er den 37-årige skuespiller det man ville kalde pænt slank, selv siger hun, at hun ikke 'har meget at give af'.

- Så jeg startede med at fede mig selv op, og derfra har jeg tabt mig syv kilo på små tre uger. Og jeg har jo som sagt ikke så meget at give af i forvejen.

- Jeg kan desværre ikke nå at gøre hende (karakteren Merete Lynggård) så tynd som man ellers kunne ønske. Det er der ikke tid til. Men det er for at gøre hende lidt mere troværdig. Og det giver godt stof til rollen, at gå igennem den proces, smiler Richter.

Hvordan føles det så at være i sulte-delirium?
 
- Jeg er lidt svimmel, og det føles lidt som at være skæv. Som om jeg befinder mig indeni en glasklokke, og så har jeg enormt mange madfantasier. For eksempel om noget så mærkeligt som spejlæg. Giv mig spejlæg!, griner Sonja Richter, der selv kalder metoden for 'lidt ekstrem:

-  Jeg har ikke prøvet noget lignende før. Jeg har ikke prøvet at gå så hårdt til værks. Men det er stadig kun lige at smage på hvordan det er. Men det her er mere ekstremt end de andre roller, jeg har spillet. 

- Men nu er det også blevet en sport, og det er samtidig lidt af et et kick at gennemgå sådan en hård plan. Jeg bliver ikke syg af det, for der er diætist, der hjælper mig. Hende snakker jeg med, når jeg bliver for svimmel. 

- Og når jeg bliver meget sulten tænker jeg på Merete (rollen) Og hvordan hun ville have haft det, og det er jo kun en tusindedel af det hendes karakter gennemgår. Det må ikke blive livsfarligt, men der må godt være et vist pres, siger Richter, og af slører at rollen som indespærret har budt på en anden grænseoverskridende udfordring i kunstens navn:

- Vi har lavet noget, hvor jeg ligger i et rigtigt trykkammer på et rigtigt hospital. Det var helt ærligt ikke særligt sjovt. Instruktøren (Mikkel Nørgaard) spurgte mig om jeg havde klaustrofobi. Og det mente jeg ikke, at jeg led af. Det gik da også fint, indtil de proppede mig ned i et rør, og låste det, så jeg ikke kunne høre, hvad de sagde. 

- Selvom de havde forsikret mig om, at der var luft nok, så blev jeg så bange, at jeg kunne høre mit eget hjerte hamre, afslører Sonja Richter, der spiller sammen med blandt andet Nikolai Lie Kaas, der har hovedrollen som kommissær Carl Mørk i 'Kvinden i buret'.    
 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.