'Søg læge.' 'Tag dig sammen.' 'Bliv dog voksen.'

Realitystjernen Rasmus Billing Birnbaum alias Numse-Rasmus bliver svinet til efter at have lagt et opslag på Facebook ved 3-tiden natten til onsdag, hvor han løj om sin egen død.

Det opsigtsvækkende opslag blev modtaget med både harme og bekymring blandt Rasmus Billing Birnbaums venner og følgere på Facebook. Mange raser over ‘Singleliv’-deltagerens 'syge humor' og 'usmagelige jagt på medieomtale', men nogle af Rasmus' venner blev i løbet af onsdag morgen urolige for hans ve og vel.

'Er sikker på Rasmus er ok. Snakkede med ham i nat kl. 2. Er sikker på dette er en 'joke' hvis jeg kender ham rigtig. Men Rasmus få stoppet dette nu... folk bliver bekymrede og skriver til mig også... dette er for sort humor søde..,' skrev Rikke Thusgaard i tråden under opslaget.

Rasmus Billing Birnbaum fjernede senere opslaget og erstattede det onsdag morgen med en ny opdatering, hvor han fortæller, at han skam er i god behold - efterfulgt af et hjerte og en grinende smiley.

Men det fik ikke kritikken af realitystjernen til at fortone sig. Tværtimod. Flere brugere giver i utvetydige vendinger udtryk for, at Rasmus Billing Birnbaum er gået for langt med sin sorte humor. Her er blot et par af de kommentarer, man kan læse under opslaget.

'Helt ærlig Rasmus er du virkelig så medie liderlig at du mener at det er nødvendigt at joke med at du er død?'

'Søg læge.'

'Du burde søge hjælp. Tag dig sammen, du er 40 år gammel. Trist.'

'Mangel på respekt.'

'Bliv dog voksen.'

'Syg joke ! Døden laver man ikk sjov med.'

BT fangede Rasmus Billing Birnbaum over telefonen onsdag morgen og kan dermed bekræfte, at han lever i bedste velgående. Han forklarer, at han havde siddet og arbejdet på nogle projekter tirsdag nat, da han skrev opslaget.

»Det var en joke, og nu er jeg blevet kimet ned. Det var bare sort humor. Jeg beklager da, hvis jeg har stødt nogen,« siger Rasmus Billing Birnbaum til BT.

Men han forstår ikke, at opslaget har skabt så meget furore og er uenig med dem, som konkluderer, at opslaget viser, hvor 'medieliderlig' han er.

»Det er ikke for at få opmærksomhed. Jeg skrev det, fordi jeg var træt efter at have siddet og sendt mails uafbrudt i tre en halv time i forbindelse med et projekt, jeg har gang i, hvor vi indsamler fodboldtøj til fattige børn i Ghana. Jeg tilføjede en hjerte-smiley, fordi jeg er glad for arbejdet og den grædende smiley, fordi jeg var for træt til at fortsætte. Jeg kunne selvfølgelig bare have skrevet, 'nu går jeg i seng', men det havde været for kedeligt. Mere er der ikke i det,« siger Rasmus Billing Birnbaum.

Rasmus Billing Birnbaum deler i forvejen vandene, når han dukker op i 'Singleliv' på TV 3. Tit modtager han negative kommentarer fra folk, der fortæller ham, at han er pervers og klam, men på sin Facebook-side har han tidligere slået fast, at det slet ikke forholder sig sådan i virkeligheden.

'I skal vide, at jeg ikke er en klam, liderlig satan, som mange går og tror. Jeg er bare en almindelig fyr, som aldrig gør nogen fortræd eller noget. Men jeg skal læres at kende, og I skal gøre jeres egne holdninger og meninger og ikke lade jer påvirke af, hvad I skal mene eller ikke mene,' skrev han ifølge Realityportalen.dk for et års tid siden.