»Formålet er der ingen tvivl om, det handler om sex.«

Sådan indledes TV3-programmet ’Børnelokkerne’, som med Henrik Qvortrup i værtsrollen fanger danske mænd med pædofile tendenser, der via internettet forsøger at lokke mindreårige piger i hvad der ligner sexfælder. Det gør Qvortrup og hans redaktion ved at oprette falske profiler på sociale medier, hvor de udgiver sig for at være piger på kun 13 år.

Andet afsnit af sæson to løber over skærmen tirsdag aften klokken 21, og det går bestemt ikke stille for sig. Flere af afsnittets krænkere viser sig at være gengangere fra første sæson.

Det gælder blandt andre en mand, der bruger profilnavnet 'X-Ray-Fyren', som også for et år siden blev konfronteret af Henrik Qvortrup.

'X-Ray-Fyren' har dog skiftet stil. Han er ikke længere den ’søde’ og ’forstående’ voksne mand. Nu er han mere hardcore, manipulerende, truende og kynisk over for dem, som han tror, er mindreårige piger.

’Du har denne sidste chance nu 1. at du sender et billede af dig hvor man ser din krop og bryster eller af dig i dit undertøj. Frit valg fra din side af eller 2. at dine forældre inden for 24 timer fra nu af ved ALT om hvad deres datter laver på computeren,’ skriver 'X-Ray-Fyren' blandt andet til TV-3 redaktionens falske profil.

Og manden, der til daglig er fotograf, er helt klar over, at han sidder og skriver sammen med en blot 13-årig pige.

Derfor vælger redaktionen med Henrik Qvortrup i spidsen at konfrontere ham under påskud af at skulle have taget billeder af en hund.

Midt i en skov står manden pludselig ansigt til ansigt med Henrik Qvortrup, som han også genkender med det samme. 'X-Ray-Fyren' ved godt, hvad klokken har slået. Alligevel forsøger han at bortforklare.

»Der må være nogen, der udgiver sig for at være mig,« siger han.

Men redaktionens research har slået det fast. 'X-Ray-Fyren' er ham, som Henrik Qvortrup og TV-holdet netop har konfronteret i skoven. Derfor kommer politiet forbi og anholder manden.

Cirka en procent af den mandlige befolkning har seksuelle præferencer for børn, fortæller en ekspert i programmet. Samtidig oplever Børnetelefonen, at der er flere og flere mindreårige, der ringer ind, fordi de søger råd og vejledning efter seksuelle krænkelser, der er foregået online.

Foruden ’X-Ray-Fyren’ bliver en anden potentielt pædofil mand, nemlig ’Gulvlækker’, også fanget i Henrik Qvortrups kløer i andet afsnit af Børnelokkerne.

Han er en person, der sender nøgenbilleder og videoer, hvor han onanerer, til mindreårige piger. Han udgiver sig for at være mellem 31 og 33 år og er også en af de personer, der havde kontaktet de falske profiler, som redaktionen i første sæson havde oprettet. Redaktionen fik dog aldrig held til at konfrontere ham her.

’Hvad skulle vi lave,’ spørger redaktionens falske profil 'Gulvlækker', da holdet holder ude på mandens parkeringsplads foran hans hus.

’Blive frække sammen. Være nøgne, holde om hinanden. I kunne evt sutte min pik sammen. Og jeg kunne slikke jer på skift,’ svarer Gulvlækker, mens han endda sidder lige ved siden af sin kæreste og datter, finder redaktionen senere ud af.

Herefter bevæger Henrik Qvortrup sig hen for at konfrontere Gulvlækker ved at banke på hans dør til hans bopæl.

Manden kommer frivilligt ud og bliver vist de seksuelle videoer, som han har sendt til den falske profil.

Men han kan ikke svare Henrik Qvortrup på, hvorfor han sender sådan nogle ting til 13-årige piger.

Kort efter kommer politiet, anholder manden og ransager hans hus. De tager flere af hans computere med.

I modsætning til første sæson, hvor Henrik Qvortrup opfordrede de potentielt pædofile mænd til at melde sig selv, har tv-holdet denne gang allieret sig med en bredskuldret vagt samt aftalt med politiet, at tv-værten gerne må anholde mændene civilt, indtil politiet bliver tilkaldt og tager over, fremgår det af programmet.

Det betyder, at sæsonen byder på voldsomme scener, da vagten i flere tilfælde må være korporlig og holde mændene fast, lige når sandheden går op for dem, mens enkelte mænd forsøger at flygte.

'Børnelokkerne' sendes tirsdag klokken 21 på TV3.