»Jeg er for tyk og har for meget fedt på maven, og mine inderlår rører ved hinanden og er slaskede. Jeg har strækmærker, appelsinhud, og mit hår er egentlig også ret grimt.«

Sådan nogle tanker løber dagligt gennem DR3-vært Petra Nagel, og det sker per automatik. Selv om hun ifølge hende selv godt kan se, at hun er en køn kvinde, kan hun alligevel ikke føle sig tilpas, når alle hendes bukser, på nær joggingbukser, strammer og laver mærker i huden.

Derfor har hun nu sat sig for at lære at elske sig selv gennem et nyt program på DR3, der hedder ‘Petra elsker sig selv’. Og hun er ikke alene om at have det svært ved sit udseende.

»Da jeg begyndte at ideudvikle på programmet, snakkede jeg med mine kvindelige kolleger, og det gik op for mig, at mange kvinder går med disse tanker. Derfor er det vigtigt for mig at få talt om det, selv om nogen måske tænker, at det er et lille problem,« siger den 32-årige journalist.

Petra Nagel kæmper især med at forlig sig med sin kropsvægt.
Petra Nagel kæmper især med at forlig sig med sin kropsvægt.
Vis mere

I løbet af otte afsnit går Petra Nagel gennem en række grænseoverskridende eksperimenter for at lære at holde af sit eget spejlbillede. Hun starter, der hvor hun har det sværest, nemlig med sin vægt.

»Jeg troede, at jeg ville blive lykkelig, hvis jeg smed et par kilo. Men det gik hurtig op for mig, at de negative tanker om min krop var i mit hovede,« siger Petra Nagel, der i løbet af programmerne gennemgår alt fra kur og træning til psykologhjælp og terapi.

I løbet af serien viser den 32-årige værtinde sig flere gange i undertøj eller bikini, og det er på trods af, at hun langt fra føler sig tilpas med at være afklædt. Derfor er programmet også det mest grænseoverskridende, hun føler, at hun har lavet.

»Jeg vil langt hellere blive udsat for at drikke mit eget tis eller sætte stød til mig selv på tv, end at dele mine allerinderste tanker om mig selv. Jeg var gennem programmet bange for, at min kæreste vil gå fra mig, fordi vi var så nye sammen, jeg ikke er en størrelse 36, og jeg er usikker på mig selv,« siger DR3-værten.

Petra Nagels kæreste, Asbjørn, medvirker (lidt modvilligt) i serien. 'Det er en lille del af pakken af at være min kæreste,' siger hun.
Petra Nagels kæreste, Asbjørn, medvirker (lidt modvilligt) i serien. 'Det er en lille del af pakken af at være min kæreste,' siger hun.
Vis mere

Selv om hun havde håbet, at hun efter optagelserne kunne sige, at hun nu elsker sin krop og sit spejlbillede, så er hun ikke der endnu.

Hun har taget en lærdom med fra programmet, nemlig at sige til sig selv inden hun går i seng hver aften, at hun er skøn og dejlig. Det virker ifølge hende.

»Jeg har lært at bruge mindre energi på at tænke grimme ting om mig selv. Men jeg tror aldrig, at jeg lærer at elske mig selv hundrede procent,« siger Petra Nagel.

‘Petra elsker sig selv’ sendes første gang på DR3 tirsdag den 4. april klokken 21.30 og kan allerede nu ses på DR tv.

I første afsnit af DR3-serien skal Petra Nagel have lavet et 3D-print at sin krop.
I første afsnit af DR3-serien skal Petra Nagel have lavet et 3D-print at sin krop.
Vis mere