Lyt til artiklen

Statsministerens spindoktor, spillet af Pilou Asbæk, får betydeligt mindre rolle i tredje sæson af 'Borgen'.

I takt med at tv-serien 'Borgen' fik mere og mere succes, blev også Pilou Asbæks rolle som spindoktor Kasper Juul mere og mere populær.

Hemmeligheder om incest i hans barndom blev afsløret, indre dæmoner så dagens lys, og hans problemfyldte forhold til sine kærester blev klargjort.

Men danskerne lærte at holde af ham.

Vi skal dog ikke regne med at se Kasper Juul i den rolle, vi kender ham, når 'Borgen' ruller over skærmen med tredje sæson i januar 2013.

- Pilou Asbæk får betydeligt mindre rolle i tredje omgang af 'Borgen', end han har første og anden sæson.

- Det hænger sammen med, at han har foretrukket teaterarbejde frem for Borgen, og derfor har Adam Price skrevet en mindre rolle til ham, siger DR's dramachef Ingolf Gabold til Ritzau.

Men han vil ikke løfte sløret for, om Kasper Juul stadig er spindoktor for statsminister Birgitte Nyborg i den kommende sæson.

- Det vil jeg ikke afsløre. Han har simpelthen bare en mindre rolle. Jeg synes, at seerne selv skal have lov til at opleve det fra den nye sæson, siger Gabold.

Dramachefen mener ikke, at det får betydning for serien, at Pilou Asbæks karakter ikke længere er så fremtrædende, som den har været i de tidligere sæsoner.

- Det får ingen betydning, for serien fokuserer på nogle helt andre ting i sæson tre. Det bliver løst rigtigt smukt, fortæller dramachefen, der heller ikke vil løfte sløret for, hvor fokus i stedet kommer til at lægge.

- Det må folk vente og se, siger han.

Borgen er en dramaserie på DR, der handler om det politiske spil om magten i dagens Danmark. Samtidig fortælles de personlige omkostninger og konsekvenser, det kan have for personerne på den politiske scene og deres familier.

/ritzau/