Danske filmskuespillere bliver nu genkendt rundt om i Europa, og det smitter af på salget af danske spillefilm. 

 Den danske film 'Kapringen' bliver således ikke bare en succes i Danmark.
Nu er den også på vej til nogle af de største markeder i verden.

Det fortæller Tomas Radoor, der er producer på Nordisk Film:
 
- Filmen er allerede solgt til England, Tyrkiet, Frankrig, Korea, Holland og Belgien, og vi forhandler i øjeblikket med både Tyskland og USA, som vi også regner med køber filmen, siger Tomas Radoor, der fortæller, at Nordisk sælger Tobias Lindholms film på, at 'det er en fremragende film', men også på de to hovedroller:
 
Pilou Asbæk og Søren Malling.

- Både Pilou og Søren er blevet navne i Europa. Det oplevede vi da vi var på vej til Venedig Filmfestival og mellemlandede i Amsterdam, hvor folk genkendte de to. Og i Venedig fik vi bekræftet, hvor stor betydning de danske dramaserier som 'Forbrydelsen' og 'Borgen' har fået for Danmark. 

- Selv BBcs journalist ville fotograferes sammen med Pilou og Søren efter hun havde interviewet dem, fortæller Tomas Radoor.

- Mads Mikkelsen har været i en liga for sig selv i et stykke tid, men det er noget nyt, at flere danske skuespillere er ved at være allemands eje i Europa. Det skyldes blandt andet danske tv-serier som 'Borgen', 'Forbrydelsen' og andre, der er brudt igennem i flere europæiske lande. Blandt andet England, siger Tomas Radoor, der nu har fået sin egen filmsucces både her og i udlandet. Herhejmme blev 'Kapringen', set af mere end 30.000 alene i den første weekend:

- Det hele betyder, at 'Kapringen' både er en kunstnerisk og en kommerciel succes, og det er vi selvfølgelig ekstremt glade for.

Budgettet på 'Kapringen' er på 15,5 millioner kroner, og med salget til de mange lande samt det estimerede billetsalg i Danmark ser filmen nu ud til at give Nordisk et pænt overskud.