Endnu et stort skuespillernavn modtager den prestigefyldte pris

I dag bliver Ove Sprogøe Prisen uddelt for syvende gang. Og for syvende gang er det en stolt og beæret skuespiller med stort format, der modtager prisen.

I år er det Pilou Asbæk, som bare i år har henrykket publikum og anmelderne i rollen som Birgitte Nyborgs slebne spindoktor med lig i lasten i tv-serien 'Borgen', men måske endnu mere i rollen som den kaprede familiefar i den roste biograffilm 'Kapringen'.

- Pilou Asbæk er en af de sjældne skuespillere, som kan kunsten at få en gnist til at springe på lærredet i samme sekund, han viser sig på det. Når først kameraet har fat i Pilous ansigt, så ved man, at man skal være vågen. Så sker der noget. Noget der lever...., som Kim Skotte blandt andet sagde i sin motiveringstale til Pilou Asbæk.

Ove Sprogø Prisen bliver givet til en skuespiller eller skuespillerinde, som har gjort en usædvanlig indsats på tv, film eller teatret i løbet af året.

Selve prisen, som er på 30.000 kroner, blev oprettet for seks år siden på foranledning af Morten Grunwald og Nordisk Film, som en hyldest til Ove Sprogøe, der var én af Danmarks mest folkekære og alsidige skuespillere. Pengene stammer fra donationer fra Nordisk Film, forfatterne bag bogen 'Den fynske vulkan' og fra indtægterne fra de mindeforestillinger, som Nordisk Film afholdt efter Ove Sprogøes død i 2004.

Juryen bag prisen består af Bent Fabricius-Bjerre, Bo Christensen, Jan Lehmann, Christian Have, Lisbet Dahl, Morten Grunwald, Jørgen Sprogøe, Katja Holm og Kim Skotte.

Prisen uddeles, få dage før Ove Sprogøe kunne være fyldt 93 år, i Kinografen på Nordisk Film i Valby.

Da Pilou Asbæk fik overrakt prisen, kom han dermed i fornemt selskab med de forrige prismodtagere som er: Niels Ellegaard, Nikolaj Kopernikus, Lene Maria Christensen, Signe Egholm Olsen, Cecilie Stenspil og sidste års modtager Nikolaj Lie Kaas.