Den stjernespækkede film 'The Danish Girl' optages i København fra mandag til fredag. Onsdag morgen var filmholdet på Nyhavn for at indspille scener. Her kunne Eddie Redmayne opleves i kvindetøj. Han spiller nemlig rollen som verdens første kønsopererede menneske.

Filmholdet bag 'The Danish Girl' har forsøgt at holde kortene tæt til kroppen. Oplysninger om hvor og hvornår, der skal filmes har været sparsomme, men alligevel er det lykkedes BT's fotograf at få unikke optagelser bag kameraet på den engelske filmproduktion.

Grunden til hemmelighedskræmmeriet kan være, at Eddie Redmaynes forvandling fra mand til kvinde i filmen ikke skal blive set af alt for mange inden premieren. Producerne har dog allerede offentliggjort mindst ét billede af Redmayne som kvinde.

Handlingen i filmen udspiller sig i 1920'erne, og derfor er Nyhavn blevet sendt på en rejse 90 år tilbage i tiden. Gamle både, biler, statister i kostumer og skilte sørger for, at alt omkring optagelserne er autentiske.

Hovedrolleindehaveren, Eddie Redmayne, vandt for en måned siden - den 22. feburar - en Oscar for bedste mandlige hovedrolle for sin præstation som fysikeren Stephen Hawking i filmen 'Teorien om alting'.

Instruktøren der står bag roret på 'The Danish Girl' har ligeledes vundet en Oscar. Derfor er der store forventninger til filmen, der har premiere i slutningen af 2015.