Det blev ikke til en Oscar til Nikolaj Arcels ‘En Kongelig Affære’, men det var nu heller ikke noget, den danske instruktør havde regnet med. Til gengæld fik han ros fra en af nattens helt store vindere, nemlig den berømmede instruktør Ang Lee, hvis flotte filmatisering af ‘Life of Pi’ fik hele fire statuetter med hjem.

- Det føltes ret stort, lige da han sagde ‘jeg vil gerne hylde de instruktører, der er her’ og så tænkte jeg, gud det er jo mig. Jeg er kæmpestor beundrer af Ang Lee, og også Michael Haneke (instruktør af ‘Amour’, red.), det er jo bare kæmpestort, det kan man ikke komme udenom, sagde Nikolaj Arcel før showet søndag nat.

OSCARS/

US-OSCARS-ARRIVALS


Det blev som forventet østrigeren Michael Haneke, der løb med prisen i kategorien ‘Bedste udenlandske film’, men der var ikke meget konkurrence at spore mellem Nikolaj Arcel og Haneke, som danskeren har mødt og talt med ved flere lejligheder.

- Alle har jo været lidt skeptiske omkring deres vinderchancer, uanset hvor store de er. Det er faktisk ret sympatisk, siger Nikolaj Arcel og fortæller, at selvom Oscar-uddelingen jo dybest set er en konkurrence, har der været en stemning af kammerateri blandt dem, der var nomineret i ‘bedste udenlandske film’-kategorien.

- Det er nok lidt anderledes i den kategori. Jeg har i hvert ladet mig fortælle, at det er lidt anderledes i nogle af de andre store kategorier, ‘bedste film’ og ‘bedste instruktører’, men sådan har det godt nok ikke været hos os. Det har været sådan et kærlighedsfyldt rum, og når vi været samlet, roser vi hinanden, og vi griner og har det sjovt.

US-OSCARS-SHOW

US-OSCARS-ARRIVALS


Selvom det ‘kun’ blev til ros fra Ang Lee og ikke en gylden statue i denne omgang, har Oscar-nomineringen dog alligevel bragt noget godt med sig for den danske instruktør.

- Det betyder, at jeg får tilbudt nogle ting og får lov at lave film, der er rigtig gode, kvalitetsfilm. Det kan jeg jo gå i gang med nu, og det er jo dejligt, siger Arcel, der allerede har sagt ja til tre Hollywood-projekter.

Den første ‘The Power of the Dog’ er et gangsterdrama, mens de næste to projekter foreløbig forbliver hemmelige.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.